NADACE LEONTINKA


Lidé s postižením Sport a volný čas

Pomozme Terce splnit její velký sen

Terka má v životě velký sen - stát se mistryní světa v showdownu, tedy jakési obdobě hry ping-pong, jen pro nevidomé. Terka se totiž narodila s těžkým zrakovým postižením. To jí ale nebrání v tom být velmi aktivní a pomáhat druhým. Teď můžeme pomoci my jí a přispět jí na účast na mezinárodních závodech, aby se krok za krokem mohla blížit splnění svého snu.

35 000 Kč
vybráno 140 % z 25 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
"Od malička jsem hrozný blázen do sportu. Už od 7. třídy jsem začala dělat sporty pro zrakově postižené. Patří mezi ně např. showdown, goalball, atletika, plavání a zvuková střelba. Moje největší vášeň zůstala doteď u showdownu. Mám tento sport ráda, protože ukazuje, že i lidé s postižením mohou sportovat a mohou se dostat dost vysoko, třeba až na žebříček nejlepších hráčů světa,"  říká dnes 25letá Tereza, která se narodila s těžkým zrakovým postižením - zeleným zákalem. Přesto jí nikdy nechyběl "tah na branku" - vystudovala obor pečovatelské služby a masérství, během práce si udělala i administrativní kurz.

Nedílnou součástí jejího života byl vždy také sport, díky kterému si budovala sebevědomí a získávala nová přátelství i zkušenosti: "Byla jsem na dost akcích od sportovních her mezi školami až po mezinárodní turnaje, kde jsem mohla ukázat, co dovedu, mohla poznat spoustu skvělých lidí a odvést si krásné vzpomínky. Přes nespočet tréninků, které bývají 2x týdně, se mi povedlo být mistryně České republiky z roku 2019, byla jsem ve Finsku 2019 na EPYGU kde jsem skončila na 3. místě." Sportovních akcí se Terka účastnila také s Nadací Leontinka, v současnosti funguje jako masérka Leontinky na běžeckých závodech RunTour.

To, co si Terka od života přeje, se jistě protne se sny většiny z nás: "Chtěla bych stálou práci, která by mě bavila, rozšířit své znalosti ohledně masírování, naučit se anglicky a začít cestovat a v budoucnu za pár let mít krásnou, zdravou a šťastnou rodinku." Jeden její sen je ale přeci jen speciální: "Můj velký sen je být mistryně světa v showdownu, který se budu snažit splnit za každou cenu aby moje dlouholetá snaha nebyla zbytečná."

Každá účast na mezinárodním turnaji znamená pro Terku nemalé výlohy za startovné v soutěži, které se obvykle pohybuje mezi 8 a 10 tisíci korunami. Další finance spolknou výdaje za dopravu a ubytování. Pojďme Terce společně pomoci, aby se na mezinárodních turnajích mohla dál posouvat směrem ke splnění svého velkého snu. 💕



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu