PRAMENÍ, o.p.s.


Pomoc Ukrajině

Portal UA - integrace ukrajinských uprchlíků v českém prostředí

Portál UA shromažďuje iniciativy a pomůcky, které vytvořili čeští organizátoři pro pomoc ukrajinským uprchlíkům. Na portalu sdílíme užitečné informace z různých zdrojů a na jednom místě.

Darujme projektu Portal UA

Finančním příspěvkem na tento projekt pomáháte lidem, kteří uprchli před válkou na Ukrajině, lépe se orientovat a integrovat do nového prostředí.
1 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Portál UA sdílí užitečné informace z různých zdrojů a na jednom místě. Shromažďuje materiály a pomůcky, které byly vytvořeny občanskou společností a veřejnou správou v České republice pro pomoc ukrajinským uprchlíkům.



V reakci na současnou krizi jsme vytvořili webový portál, jehož cílem je shromáždit na jednom místě užitečné informace a různorodé aktivity, které pomáhají příchozím ukrajinským uprchlíkům v orientaci a integraci do nového prostředí v České republice.

Od počátku krize začala řada dobrovolných iniciativ a místních organizací okamžitě pomáhat s ubytováním a podporou uprchlíkům z Ukrajiny.

V České republice je k dispozici celá řada vynikajících zdrojů, z nichž každý je propagován svým vlastním způsobem, ale uvědomili jsme si, že neexistuje portál, který by je sdružoval na jednom místě a poskytoval jejich souhrnný přehled. Z tohoto důvodu jsme v květnu 2022 spustili portál Pro Ukrajinu, který se nyní vyvinul v Portál UA. Portál seřazuje zdroje podle témat velmi názorným způsobem, který umožňuje snadné vyhledávání.

Prohlédněte si PortalUA.cz

Finančním příspěvkem na tento projekt pomáháte lidem, kteří uprchli před válkou na Ukrajině, lépe se orientovat a v připadneintegrovat do nového prostředí.

Společně s vámi se podílíme na posílení české občanské společnosti a udržení jejích inkluzivních tendencí prostřednictvím lepší integrace uprchlíků. 

Děkujeme! 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu