Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rehabilitace pro Vikču na rok 2023

Díky vaší podpoře bude Vikča moci docházet pravidelně na hipoterapii a fyzioterapii, které má moc ráda a pomáhají jí. Vikča trpí velmi závažným onemocněním spinální svalovou atrofií (SMA). Tato diagnóza vyžaduje velmi častou a pravidelnou rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Vikči a její rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Rehabilitace pro Vikču na rok 2023

93 000 Kč
vybráno 116 % z 80 000 Kč

přispělo

68 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Viki se narodila jako zdravé miminko, zhruba v 9 měsících se přestala plazit, válet sudy, nekopala nožičkama, byla celkově lenošnější. Po všech různých vyšetřeních Vikči přesně v jednom roce určili diagnózu spinální muskulární atrofie (SMA).
SMA je velmi závažné genetické onemocnění motoneuronů, které odpovídají za vědomé pohyby svalů. Výskyt této nemoci je přibližně 1 novorozenec na 6 000 narozených dětí.
Ještě donedávna neexistoval žádný lék, ale od dubna 2018 Viki dostává každé 4 měsíce Spinrazu (injekce formou lumbální punkce), která by měla průběh nemoci zastavit.

Viki už je slečna a chce být samostatná, proto jezdí na elektrickém vozíku.
Společně s hiporehabilitací, na kterou Vikča pravidelně 3× týdně dochází už 5,5 roku, plaváním, cvičením, protahováním, pobytem v lázních je stav Viktorky stabilní, nehorší se, naopak dělá pokroky, což je pro ni nejdůležitější a motivační.
Její rodina má radost z každého malinkého pokroku, který je znát rozhodně díky hipoterapii, která tvoří značnou část jejího cvičení.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

<3

Lukáš Vlach
1 000 Kč

Hodne stesti 🍀

Dagmar Pečinková
300 Kč

Ať se ti hezky cvičí Viktorko :)

Tereza Rýparová
1 000 Kč

Viky máme tě rádi ♥️

Dárce
500 Kč

✊️

Vlaďka Marková
200 Kč