Rodina v centru, z.ú.


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomozte rodině ve Skalici, které shořel dům

V noci na 17. 12. 2022 ve Skalici u České Lípy došlo z doposud neznámých příčin k požáru rodinného domu. Roubenka během několika hodin lehla popelem a rodině s dvěma dětmi nezbylo nic víc než jen oči pro pláč. Při požáru zemřeli někteří z mazlíčků a rodina se tak kromě ztráty střechy nad hlavou vyrovnává i se ztrátou, která se na rozdíl od majetku nedá vyčíslit. .V našem příběhu figurují Helča se sedmiletou dcerou Ellou a Tomáš s osmiletou dcerou Bětkou. Helča se rozhodla z rozpadlého stavení vlastníma rukama vytvořit domov pro sebe a Ellu. Koupila nemovitost ve Skalici u České Lípy a dala se do práce. Zanedlouho Helča potkala Tomáše a brzy i s jeho Bětkou žili v útulném domečku jako jedna šťastná rodina. Společnost jim dělali pejsci, toulavá kočička, králíček, afričtí šneci i rybičky. Ve volném čase rodina trávila čas nejraději v Čechách na rybách, holky rády chodí pomáhat starat se o koně. Poslední dva týdny se starají i o novorozená štěňátka. Vybrané finance budou použity na co nejrychlejší návrat rodiny k původnímu životu. Finance budou soustředěny na účtu místní neziskové organizace Rodina v centru, z.ú. v Novém Boru a posléze předaný rodině.

vybíráme od 19.12.2022
419 702 Kč

přispělo

242 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím pěsti ať se brzy vrátíte domů👍

Jiří Půlpán

Zase bude dobře!

Irena Klamertová
500 Kč

Přeji Vám co možná nejhezčí svátky a doufám, že i tato skromná částka Vám pomůže. Snad se dostanete co nejdříve zpátky na nohy!

Kateřina Bartáková

Preji klidne Vanoce a hodne darcu do roku 2023

Jindrich Flicek
1 000 Kč

Držím palečky ať vše dobře dopadne a Ella i celá vaše rodina i tak měla krásné vánoční svátky. Držte se Majda z Krtečka.

Magdalena Jakubková
1 000 Kč

Dobrý den,
Naše třída se letos rozhodla na Vánoce přispět na nějaký projekt. Vybrali jsme si Vás, protože máme školu v Novém Boru a někteří z nás také bydlí ve Skalici. Snad vám tato částka alespoň trochu pomůže. Veselé Vánoce, třída 8.D, ZŠ náměstí Míru Nový Bor

Třída 8d

Ať se vám sejde co nejvíc a bydlíte co nejdřív to jde

Roman Herold
200 Kč

Vše bude dobré 🙂

Eva Novosádová
1 000 Kč

Je nám to lito, přejeme hodně sil.

Sarka Vostrelova
300 Kč

Bájný pták Fénix shoří na popel a znovu se zrodí k novému životu – omlazený a ještě krásnější.
Držte se, rodinko a neztrácejte naději ❤

Hana Matulová
1 000 Kč