Nadace České spořitelny


Děti, mládež, rodina

Dokážeme víc: Aby se návštěvníci jedlé zahrady nemuseli schovávat do křoví aneb podpořte vznik toalety v Jedlé zahradě

Místo, které dříve bylo vrakovištěm aut, pomalu, ale jistě měníme v ráj pro děti i dospělé - Jedlou zahradu. Prosíme, podpořte vytvoření suché, ekologické a nepáchnoucí toalety, abyste se na našich akcích nemuseli schovávat v křoví a děti se mohly pohodlně usadit. Pokud nám pomůžete a společně se složíme, dáme dohromady peníze na trůn, jaký neměl ani císař pán. A když vybereme něco navíc, vytvoříme další herní prvek.

vybíráme od 6.9.2022

Zdvojnásobení částky

Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
19 550 Kč
vybráno 98 % z 20 000 Kč

přispělo

49 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V roce 2021 jsme dostali k užívání kus zchátralého pozemku v Českém údolí u Borského parku. Za rok jsme jej uklidili, zaseli trávu, vysázeli stromy, zasadili keře a vybudovali dětské hřiště. Na zahradě je parádní blátivá kuchyně a další přírodní herní prvky. Staráme se o 8 vyvýšených záhonů, skoro 30 stromů a každý týden zvelebujeme další kout. Pomohlo nám téměř 100 dobrovolníků, zahradu na akcích navštívilo už přes 250 návštěvníků.
V létě jsme si pronajali mobilní toaletu ale nájem je tak vysoký, že to dál neutáhneme. Moc nás to mrzí. Protože bylo úžasné pozorovat děti na táborech, akcích i ve školičce, jak si na zahradě celý den vyhrají. To si v průběhu roku bez toalety nemůžeme dovolit.

Pokud nám pomůžete a společně se složíme - když každý pošle peníze za jedno kafe, dáme dohromady na trůn, jaký neměl ani císař pán. Pokud vybereme více, peníze se u nás na zahradě určitě neztratí. Máme velké plány - rozšiřovat hřiště, budovat zázemí pro kroužky a akce, sázet další zeleň.
Jedlou zahradu podpořila Česká spořitelna ve spolupráci s Nadací Via v programu Dokážeme víc. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace České spořitelny zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Více o zahradě se dočtete na www.spolekuzlik.cz


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se vám jen a jen daří :)

Andel
850 Kč

Ať se daří 🙂

Michaela Klůsová
500 Kč

Přejeme krásné vyprazdňování

Iveta Dobrá
227 Kč

Jsem ráda že vám mohu přispět na dobrou věc

Blanka Davidova
1 000 Kč

💚

Lucie Špačková
200 Kč

Přidáno něco málo na hromádku. :-)

Jiří Tománek
500 Kč

Jen tak dál 😉 Je to tam už teď moc pěkné 🤗

Lucie Klacková
300 Kč

Na kadibudku jsem jeste neprispivala, dekuju za zlepseni dne 😂

Jana Šetina-Köhlerová

Na kadiboudu 🍻

Tereza Juklová
500 Kč