CEDR Pardubice o.p.s.


Lidé s postižením Zdraví

Než zase sám udržím kávu!

Název projektu „Než zase sám udržím kávu!“ zcela vystihuje základní potřebu klientů CENTRA KOMPRE - být zase samostatný v dříve tak samozřejmém, dokázat si sám nejen obstarat kávu, ale také třeba nasadit brýle nebo otevřít knížku. Naši klienti se po prodělané mrtvici často potýkají s ochrnutím horních končetin – mají ovlivněnou svalovou sílu a zároveň pohybovou koordinaci, ale i vnímání polohy a doteku. Tyto změny nemusí být definitivní. Správnou a pravidelnou rehabilitací a stimulací je možné jejich zlepšení. Děkujeme za podporu! Jako poděkování přidáváme cvičení naší ergoterapeutky nejen pro ruce přetížené prací s PC (viz video níže).

vybíráme od 6.9.2022

Než zase sám udržím kávu!

Díky Vaší pomoci, nabídneme lidem nové možnosti při ergoterapii či rehabilitaci rukou.
950 Kč
vybráno 4 % z 25 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Cílem projektu "Než zase sám udržím kávu" je rozšířit komplexní rehabilitaci v CENTRU KOMPRE o potřebné ergoterapeutické pomůcky a pomoci tak lidem po prodělané mrtvici na jejich cestě k návratu do soběstačného a aktivního života.


Po prodělané mozkové příhodě je důležité co nejdříve zahájit pohybovou rehabilitaci, protože cévní mozková příhoda (mrtvice) ve většině případů mimo jiné poškodí pohybové centrum a způsobí problémy se svalovou silou, rozsahy pohybu, koordinací, citlivostí horních končetin. Tyto následky poté způsobují nesoběstačnost v základní denních činnostech, v práci a v koníčcích.

Kufřík z kolekce Pertra nabízí široké možnosti při ergoterapii či rehabilitaci zaměřené na procvičování rukou. Souprava také umožňuje rozvíjet prostorové vnímání, koordinaci oko-ruka, motorické plánování, manipulační schopnosti, různé druhy úchopu a další motorické schopnosti. Tyto materiály vyvinula německá pedagožka a psycholožka Marianne Frostig, která kombinovala poznatky pedagogiky, psychologie, neurologie a sociologie. Díky letům testování a zdokonalování materiálů jsou maximálně efektivní ergoterapií i pro naše klienty po získaném poškození mozku.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu