Dům tří přání


Děti, mládež, rodina

Hezké vzpomínky - kampaň

Kampaní HEZKÉ VZPOMÍNKY poukazujeme na to, jakou zásadní měrou ovlivňují vzpomínky na dětství celý náš další život. Naše dětství rezonuje v dospělosti v každém z nás. Jsou vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme, které nás posilují v obtížných chvílích, přinášejí nám radost. Mnoho ohrožených dětí má ale jen omezenou možnost vzpomínat na své dětství jako na něco hezkého. Ohrožených dětí ve společnosti navíc každoročně přibývá. Každé 12. dítě v ČR je ohrožené a potenciálně traumatizované tím, co prožívá doma nebo ve škole. V každé obvyklé třídě základní školy jsou tak možná 2 nebo 3 takovéto děti! Nejsmutnější je, pokud je pro dítě situace až tak k neunesení, že sáhne k dobrovolnému odchodu ze života. Ročně se tak rozhodne 40 dětí. Darujte ohroženým dětem šanci na lepší vzpomínky!

vybíráme od 29.9.2022

Hezké vzpomínky

Přispějte dětem na lepší vzpomínky.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Ohroženým dětem, které se ocitnou v těžké životní situaci, pomáhá organizace Dům tří přání už přes 20 let. Za tu dobu jsme zlepšili život více než 4000 rodinám s dětmi.  Dle našich zkušeností odborná práce s celou rodinou má příznivý vliv na životní situaci až 85 % dětí. Naším cílem je, aby děti mohly vyrůstat ve své rodině a v podmínkách, které pro svůj zdravý vývoj potřebují, a na své dětství měly hezké vzpomínky, navzdory těžkostem, které musela jejich rodina překonat.


Poskytujeme terapeuticky zaměřené služby ohroženým dětem (0 -18let), které trápí např. rodičovské konflikty, krize v rodině, neshody s vrstevníky, šikana, sebepoškozování, traumatické zážitky, duševní onemocnění dítěte nebo rodiče apod.
Dětem u nás pomáhají multidisciplinární týmy tvořené sociálními pracovníky, speciálními pedagogy, rodinnými terapeuty, psychology, zdravotními sestrami a psychiatrem nabízejí služby pro děti i jejich rodiny ve čtyřech zařízeních ambulantně terénních (Centrum pro rodiny Delta, Centrum pro děti Mezipatro, Centrum rodinné terapie Horizont a Centrum duševního zdraví pro děti a adolescenty Praha) a v jednom zařízením s pobytovou službou – Dům Přemysla Pittra pro děti.  

Výtěžek ze sbírky pokryje chybějící náklady na provoz a mzdy pracovníků našich center a umožní zkvalitnění a větší dostupnost našich služeb. Děkujeme!

Podpořte Dům tří přání a přispějte tisícům ohrožených dětí na lepší vzpomínky.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

O čem je kampaň Hezké vzpomínky a jaké bylo pozadí jejího vzniku se dozvíte v rozhovoru s ředitelkou Domu tří přání, Miroslavou Flemrovou.

Ke kampani HEZKÉ VZPOMÍNKY máme krásný spot, za který vděčíme tvůrců z kreativního studia DRUŽINA, jež se zabývá tvorbou veřejně prospěšných kampaní. Režie se ujal Jan Látal, zakládající člen Družiny, střih měla pod palcem Michaela Klakurková. Velké díky patří i protagonistům, dětstkým hercům a známým osobnostem, kteří se rozhodli nás svou účastí ve spotu podpořit. Jmenovitě herečka Veronika Arichteva, výtvarník a performer Roman Týc, bloggerka Do Thu Trang, herec Jan Vlasák, marketingový ředitel Petr Lukavec a novinářka Markéta Ostřížková.

Spot bude k vidění během října v pražských artových kinech a od 24.10. ve vysílání České televize.
Více o kampani


Založení projektu

Díky problémům naší dcery víme, jak jsou Vaše služby potřebné!

Jakub Vidner
10 000 Kč

Vaše práce má obrovský smysl, ať se daří!

Dárce
300 Kč

Hodně štěstí.

Dárce
1 000 Kč

Děkujeme za vaši skvělou práci a podporu dětí a dospívajících.

Dárce

Odvádíte skvělou práci, děkuji!

Martina Tesařová