Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Pojďme to společně nahodit!

Před 2 lety se nám podařilo s vypětím všech sil postavit novou školní budovu. Při stavbě školy bohužel již nestačily peníze na dodělání omítky na 3 stěnách, které nejsou vidět z ulice. Stěny jsou již druhou zimu pouze přetažené lepidlem a začínají chátrat. Proto bychom potřebovali dodělat (ideálně před zimou) omítku. Budeme moc vděčni za jakoukoliv částku, která nám pomůže fasádu dokončit!

vybíráme od 10.8.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelny vybranou částku zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
37 700 Kč
vybráno 63 % z 60 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Liberecká Sudbury škola funguje již téměř 9 let. Jedná se o komunitní školu, kterou stát nijak finančně nepodporuje a která je odkázána plně na financování ze školného placeného rodiči. Jsme první školou typu sudbury v České republice. Fungujeme na principu sebeřízeného vzdělávání a poskytujeme dětem jedinečný prostor, kde mohou převzít zodpovědnost za svoje vzdělávání a přípravu na život. Jsme členy Asociace svobodných demokratických škol České republiky i celoevropské sítě European Democratic Education Community (EUDEC). V současné době školu navštěvuje 55 dětí z celého Libereckého kraje.  
Před 2 lety se nám podařilo s vypětím všech sil postavit novou školní budovu. Bohužel fungovala měsíc a pak kvůli COVIDu musela být škola zavřená. Vraceli jsme školné a místo toho, aby škola začala vydělávat a my byli schopni splácet dluh, tak jsme šli ještě více do mínusu. Ale i toto období jsme díky rodičům a personálu školy nakonec zvládli a fungujeme dál. Nicméně nám finanční situace neumožňuje dokončit některé stavební práce na škole a úpravu jejího okolí. Ale postupně se o to snažíme. Za podpory Nadace Via a České spořitelny nyní realizujeme projekt komunitní zahrady! 
Při stavbě školy bohužel již nestačily peníze na dodělání omítky na 3 stěnách, které nejsou vidět z ulice. Stěny jsou již druhou zimu pouze přetažené lepidlem a začínají chátrat. Proto bychom potřebovali dodělat (ideálně před zimou) omítku. A tak jsme se rozhodli oslovit lidi, kteří nám fandí, zda by se nám nepovedlo na omítku složit po menších částkách. Věříme, že se nám to společně podaří! Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně štěstí!

Rudolf Chramosta
1 000 Kč