Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Dáme Sokolce nový život!

Jsme Tělocvičná jednota Sokol Chlumčany a využíváme malou budovu letní tělocvičny. Tělocvična je malá, ale je naše. Bude jí téměř 100 let, a proto jsme se rozhodli, že ji opravíme tak, aby se necítila jako babička. Pustili jsme se do toho s vervou, vlastními silami a chybí už jen vyměnit okna. Každý finanční dar nás posune blíže k cíli!

vybíráme od 29.7.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace ČS zdvojnásobí vybranou částku až do výše 20 000 Kč.
20 300 Kč
vybráno 81 % z 25 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Sokolka v Chlumčanech, to je tělocvična a hřiště, a je od nepaměti součástí obecního života napříč generacemi. Po celý rok je volně přístupná, bezpečná pro děti a bez barier pro handicapované. V zimě zde sáňkujeme a lyžujeme, v létě děti prohání kola nebo maminky kočárky. Stále se tu něco děje, třeba dětské dny, výstavy, sportování pro dospělé nebo spaní pod širým nebem, a právě budova je důležitá jako zázemí. Naši předci ji vybudovali v roce 1928 a i přes údržbu dožila. Když jsme se v roce 2019 rozhodli pro její alespoň částečnou rekonstrukci, nedoufali jsme, že se ji podaří opravit celou. Obrovské nadšení členů Sokola i našich přátel, a hlavně sponzorů dovolilo tělocvičnu postupně opravit od sklepa až po střechu a nyní už chybí jen 4 nová okna.
Vyhlašované brigády se setkávají s nebývalým zájmem a nikdy není nouze o pomocníky, vždyť už dobrovolnicky odpracovali přes tisíc hodin, a za to moc děkujeme, ale: „s vaší finanční podporou to dokážeme dotáhnout do konce“. Projekt byl podpořen v programu Dokážeme víc, který organizuje Česká spořitelna spolu s Nadací VIA. Každou korunu, kterou vy nám darujete, Nadace ČS zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

Pomozte nám vybrat na Darujme.cz částku 25 000 Kč, která po zdvojnásobení od Nadace ČS pomůže k nákupu a výměně oken v tělocvičně. A pokud vybereme 50 000 Kč, bude to počinek ještě k něčemu důležitějšímu, a to vybudování záchodků. Pak to bude to pravé a vždycky vás rádi přivítáme na našich akcích.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přidejte se! Zdraví Karlos
... Los Chlumčanos ... :)

Iva Vykouková
1 000 Kč

Tužme se!

Jitka Kotorová
359 Kč

Tužme se! Ivča

Iva Vykouková
1 000 Kč

Ať slouží pro zdraví i radost všem návštěvníkům

Helena Knížková
1 000 Kč