ŽIVOT 90, z.ú.


Senioři

CHCI být sám sebou ... i ve stáří

V organizaci ŽIVOT 90 podporujeme seniory a seniorky v aktivitách, které milují. Vytváříme pro ně prostor, kde se mohou cítit sami sebou, bez ohledu na věk. Pomozte jim v tom i Vy!

vybíráme od 4.8.2022

CHCI, aby i lidé vyššího věku zůstávali sami sebou!

Přispějte na aktivity ŽIVOTa 90 pravidelným nebo jednorázovým darem. Děkujeme Vám!
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

70 IS THE NEW 40! 💜

V ŽIVOTě 90 víme, že stářím život nekončí. Naopak! Právě ve vyšším věku přichází ideální příležitost vrhnout se na realizaci toho, na co dlouhé roky nezbýval čas. A užít si tak radost ze života a oblíbených aktivit! 
Zbořme společně předsudek, že senior je nutně ten, kdo celé dny sedí doma u televize a dávno rezignoval na vše, co ho dříve bavilo.

  • Naučit se v pokročilém věku anglicky nebo italsky? V ŽIVOTě 90 žádný problém.
  • Udržovat se v kondici na kurzech pilates nebo břišních tanců?  Jasně!
  • Porozumět tabulkám v excelu a brouzdat na internetu i po osmdesátce? Samozřejmě!

Organizace ŽIVOT 90 už více než 30 let pomáhá seniorům a seniorkám žít své stáří podle vlastních představ. Podporujeme je v tom, aby i ve vyšším věku zůstávali sami sebou, nevzdávali se aktivního života a toho, co je naplňuje. Právě proto provozujeme naše Centrum aktivního stáří, kde to doslova ŽIJE!
Zpoza dveří se line hudba z hodin zpěvu, ve velkém sále se právě cvičí jóga a z další učebny se ozývají slovíčka z lekce angličtiny. Na chodbách visí díla studentů a studentek výtvarných kurzů a opodál si skupinka seniorů a seniorek živě povídá u šálku kávy. I takhle může vypadat den v Centru aktivního stáří!
„Chtěla jsem si zbystřit mozek a cizí jazyk mi přišel jako nejlepší volba. Hledala jsem v důchodu možnost nějakých aktivit a našla jsem váš jazykový kurz, který mi pomáhá přijít na jiné myšlenky, musím přemýšlet a učit se nové věci. Líbí se mi, že se sejdeme v kurzu s ostatními "studentkami" stejného věku a podebatujeme i o životě v našich rodinách. Kurz mě nutí se každý týden připravit a vyrazit do "školy". Celkově mi tedy pomáhá trochu udržovat v životě řád, vídat se s příjemnými lidmi, se kterými mám mnoho společného, a hlavně mi pomáhá cvičit mozek.“
Klientka ŽIVOTa 90
U nás si starší lidé mohou vybrat z řady aktivit, lekcí a kurzů právě ty, které jim přinášejí skutečnou radost. Klientky a klienti k nám přicházejí, protože se chtějí i ve vyšším věku naučit něco nového, chtějí si zlepšit fyzickou i mentální kondici, ale mnohdy také proto, že ztratili společenské kontakty po ukončení pracovního života nebo prožívají osamělost po smrti partnera či blízkých. V ŽIVOTě 90 jim pomáháme to nevzdat!
„Docházení do Centra aktivního stáří ŽIVOTa 90 mi velmi pomohlo z psychických problémů po ztrátě partnera."
Klientka ŽIVOTa 90

Darujte radost i Vy!

Náklady na realizaci jedné hodiny kurzu vycházejí průměrně na 250 Kč za osobu. Většina lidí důchodového věku si však nemůže dovolit platit plnou cenu kurzů. Na pokrytí nákladů se proto podílejí jen méně než z jedné čtvrtiny. Abychom mohli i nadále poskytovat seniorkám a seniorům zázemí, potřebujeme Vaši pomoc! 
Přidejte se proto i Vy mezi naše pravidelné dárce! Právě pravidelné dárcovství nám dává největší jistotu, že můžeme v našich činnostech dále pokračovat.

Příspěvkem 250 Kč měsíčně tak například darujete hodinu radosti jednomu seniorovi či seniorce.
Jakákoli částka (i jednorázová) se však počítá!

Přispějte na aktivity ŽIVOTa 90 a darujte starším lidem možnost být i nadále sami sebou! 

Děkujeme! 💜
#chcibytsamsebou #70isthenew40 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu