Nadační fond Mosty - Puentes


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Kualama: Dokument o předání vzkazu staršího bratra nám v České republice

Mamo Awisen Awimaku: “Jsme nesmírně vděční za váš úmysl, záměr, nás přijmout ve vašem teritoriu, kde vaše předci plnili zákony země, zapomenuté zákony které byly zapsány do skal jako petrografy, všude byly vytisknuty: v kamenech, ve vodě, v jezerech, v horách a v nebi. Nabídneme vysvětlení a učení Aluny, Kamaluny a Kualamy, vše co splňuje prapůvodní zákon.”

vybíráme od 23.7.2022
3 500 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mamové a Saha kmene Kogi přijeli letos v červnu do České republiky  a jedna z jejich výzev je natočit další  dokument, který naváže na předchozí práci Alana Ereira  AlunaVzkaz ze srdce světa

Kualama, tak nazývají Kogi harmonizaci, ochranu a péči o místa s mimořádným významem, místa která jsou spojena s liniemi matky země. Kogi je považují za živé žíly země. Tato místa jsou celosvětově propojena.

Nový dokument bude navazovat na práci Alana Ereiry a zároveň zachytí to, jak mladší bratr pochopil zprávu mamů kmene Kogi, jak jsme jejich poselství uchopili v našich životech, jak ho naplňujeme, co to znamená pro naši krajinu a také co ještě potřebujeme vědět. 

Tuto výzvu přinesli tradiční mamové z hor rodině, která se připravuje na cestu do České republiky.  Budou s námi navštěvovat místa síly a propojovat svou živou linii učení matky země s tou naší.  

Naše pozvání je pro producenta, režiséra a filmový tým:  převzít štafetu od Alana Ereiry a zaznamenat tento proces spojení sil domorodého kmene Kogi a lidí v naší zemi. 

Mamové, kteří tuto výzvu posílají našim prostřednictvím souhlasí, že vytvoření a sdílení dalšího dokumentu široké veřejnosti má přejít do rukou režiséra z naší země. Natáčení se chopil Janek Sedlář, autor dokumentů Žít lehce.

Více o práci Nadačního fondu Mosty - Puentes se dozvíte na našich stránkách. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

S vírou v život a dobro lidí všech národů. Z Ruska s láskou

Irena Kurnosova
1 000 Kč