České galerie, z.s.


Kultura, umění a historie Sociálně znevýhodněné skupiny

České galerie

Zaměstnáváme lidi znevýhodněné na trhu práce, nabízíme jim příležitost uplatnit svoje vzdělání a talent v kultuře. Společně podporujeme tvůrce, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním, prezentací jejich děl a příběhů ve Skupině F. Vydáváme tištěný přehled výstav výtvarného umění, který je zdarma k dispozici v galeriích. V roce 2017 jsme otevřeli zpravodajský a recenzní portál www.ceskegalerie.cz. Prosazujeme zájmy lidí se zdravotním znevýhodněním a vzděláváme veřejnost v oblasti destigmatizace, propojujeme témata duševního zdraví a výtvarného umění, pořádáme přednášky, besedy, výtvarné dílny a autorská čtení. Účastníme se celorepublikové kampaně Týdny pro duševní zdraví.

vybíráme od 19.7.2022

Chci přispět projektu České galerie.

3 500 Kč

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Informujeme
o dění ve světě výtvarného umění na stránkách portálu www.ceskegalerie.cz, kde kromě zpravodajství o aktuálních výstavách v České republice publikujeme původní recenze výstav i reflexe dlouhodobých trendů v umění. Od roku 1998 vydáváme dvouměsíční periodikum Přehled výstav, které v nákladu 10.000 výtisků distribuujeme prostřednictvím muzeí umění, galerií a informačních center.
Zaměstnáváme
lidi znevýhodněné na běžném trhu práce. Vytváříme pro ně pracovní místa a otevíráme jim příležitost uplatnit své vzdělání a vlohy při práci v kulturní sféře.

Podporujeme
tvůrce, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním, publikováním jejich příběhů na stránce Skupiny F a prezentací jejich výtvarných děl na společných nebo individuálních výstavách.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu