Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Deka pro Athelas

Kupte si symbolicky kousek největší a nejlaskavější deky všech dob a darujte tak ČAS DOMA těm, kteří se rozhodli strávit poslední chvíle života se svými blízkými!

vybíráme od 20.4.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelny vybranou částku zdvojnásobí až do částky 20 000 Kč!
25 500 Kč
vybráno 51 % z 50 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pletli jsme 9 měsíců co nejdelší, největší a nejbarevnější deku v ČR na podporu Domácího hospice Athelas. Deku složenou ze stovek malých čtverců, plných laskavých a dobrých myšlenek a přání pletařek a pletařů. Přes 300 párů šikovných rukou, přes 7000 pletených čtverců, vše na podporu Domácího hospice Athelas.


Proč to celé děláme?
Jsou mezi námi lidé, kteří jsou na konci své cesty životem. Přejí si zůstat DOMA. Jako my všichni. Zapleťte se s námi dobrým skutkem a pomozte jim spolu s námi to přání splnit. Každou korunou, za kterou si symbolicky „adoptujete“ kousek deky, darujete cenné hodiny péče umírajícím pacientům a jejich rodinám.

Charitativní projekt Deka pro Athelas měl a má za cíl spojit co největší množství lidí v jednom společném barevném a laskavém díle, plném dobrých myšlenek, přání a snů a krásných pletených či háčkovaných čtverců. Ta myšlenka vznikla v největším smutku a v největším uzavření společnosti v roce 2021. Kladli jsme si otázku, jestli existuje něco, co by nám mohlo pomoci se radovat. A co zároveň podpoří náš hospic a jeho pacienty. V dnešních dnech otázka malých radostí ještě nabývá na síle.

Jak nás můžete podpořit? 
Dne 21.5.2022 se stala neskutečná a neuvěřitelná věc. Zahalili jsme překrásný písecký kamenný most do nejdelší, nejbarevnější a nejlaskavější deky všech dob. Přijel pan komisař z agentury Dobrý den a souhlasil, že Domácí hospic Athelas a Dětský klub Pohádka získávají nový český rekord.
Ale co víc. Bylo to krásné a kouzelné odpoledne. Jednotlivé deky byly rozprodány, zbylo jich pouze 7. Další neuvěřitelná věc:
Pro Domácí hospic Athelas se touto benefiční akcí podařilo získat 382.871Kč. Je to částka, která našemu hospici velmi pomůže v rozpočtu.
Moc děkujeme vám všem, kdo jste pletli, i vám všem, kdo jste si naši deku koupili. Darovali jste tak čas DOMA našim pacientům.
Jsme vděční.

Pokud jste na mostě nebyli a přesto byste se ještě chtěli stát součástí této neskutečné vlny podpory, můžete se s námi do té vlny laskavosti zaplést ještě i teď. Každá koruna, kterou získáme pro Domácí hospic Athelas, je proměněna na minuty péče o ty, kdo se rozhodli zůstat DOMA na konci svého života.

Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Všichni vás jednou budeme potřebovat, přeji všechna nej do další práce

Berous

Děkujeme za to, co děláte a že jste! Arnicanovi.

Radek Arnican
10 000 Kč

Obdivuji vaši práci a před všemi zaměstanci hospicu smekám!

Lenka Králová
5 000 Kč