Nadace České spořitelny


Regionální a komunitní rozvoj

Dokážeme víc: Pěkných míst k odpočinku nikdy není dost. Pojďme právě v Hostimi jedno takové vytvořit!

Zakončeme spolu nově vysázenou alej ovocných stromů směr Hostim – Rozkoš! Jak? Na konci aleje z Hostimi do Rozkoše umístěme turistické odpočívadlo. Vytvořme si místo, které bude zvát ke krátkému zastavení a odpočinku.  I taková drobnost může zlepšit den Vám, sousedům, turistům či cyklistům. I Vy podpořte finančně naši snahu o dotváření vlastního životního prostředí.

vybíráme od 5.4.2022

Zdvojnásobení částky!

Nadace České spořitelny vybranou částku zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
16 900 Kč
vybráno 85 % z 20 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsem ráda, že bydlím v Hostimi. Zde společnými silami postupně zlepšujeme své okolí a pečujeme o životní prostředí, např. trvalkové záhony na návsi jsou z přebytků zahrádek obyvatelek Hostimi. Před rokem jsme založili díky finanční podpoře Nadace VIA alej ovocných stromů směrem na Rozkoš. Vysázeli jsme 50 ks švestek, třešní a jabloní, které nyní lemují cestu k rozsáhlým lesům vybízejícím k relaxaci. Na konci aleje se nachází rozcestí. Je to právě ono místo, jež nás přímo vybízí k odpočinku.
Zakončeme výsadbu stromořadí pomyslnou třešničkou na dortu! Umístěme na její konec pro místní i pocestné zastřešené dřevěné turistické odpočívadlo! Vytvořme zázemí, kde si budeme moci My, Hostimáci, při své vycházce do lesů krátce odpočinout nebo jen tak posedět, pokochat se okolní krajinou či pohlédnout z dálky na svou obec, popřemýšlet, zavzpomínat! Pěším či cykloturistům vytvořme zase místo k odpočinku, k občerstvení, k naplánování další trasy. 
Co je náš cíl, už víte.  Jak nám můžete pomoci? Podpořte nás finančně, každý příspěvek se počítá.  Vaše desetikoruna se rázem změní ve dvacetikorunu, protože Nadace České spořitelny přispěje stejnou částkou jako Vy, zkrátka celkovou sumu zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč. Pomozte dotvářet své životní prostředí, uděláte radost sousedům, umožníte odpočinek pocestným, ale také budete motivovat další lidi k přijetí nových výzev. 

Dle současných cen potřebujeme 40 000 Kč - terénní úpravy, štěrk na podloží, výroba, doprava a montáž odpočívadla.  Situace se však mění každý týden. V případě přebytku peněz necháme vyrobit nástěnnou turistickou mapu okolí. 

Věřím, že turistické odpočívadlo na konci aleje s Vaší pomocí zhotovíme. Jménem všech, kterým není lhostejné místo, kde žijí, za Vaši peněžní podporu děkuji! 
Marcela Hanáková, obyvatelka Hostimi. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Součkovi z 19

Rudolf Souček
1 000 Kč

Chválím! A podporuji :)

Dominik B.
500 Kč