Charita Vsetín


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Pomoc pro Justýnku a Sašu

Justýnka a Alexe bydleli se svými rodiči, Monikou a Martinem v malé chatové chaloupce v obci Semetín na Valašsku, v okrese Vsetín. Dne 17. 3. 2022 postihla tuto rodinu velice nepříjemná událost. V nájemní chatě, ve které rodina žila, došlo k požáru. Zatímco maminka byla v práci a děti ve škole, tatínek v tu chvíli ještě byl v chatě, kdy naštěstí včas ucítil kouř a stihnul utéci. Začalo hořet veškeré vybavení, nábytek, oblečení, elektrotechnika. Štěstím tedy bylo, že při požáru nebyl nikdo zraněn, přesto škody byly veliké a rodina přišla o vše. Co neshořelo, bylo nenávratně poškozeno ohněm. Trosky milované chaloupky jsou dále neobyvatelné. Díky pomoci Města Vsetín se podařilo umístit rodinu do prázdného sociálního bytu, za který je celá rodina velmi vděčna, přesto všichni nejvíce touží potom, aby se chaloupku podařilo opravit tak, že ji rodiče dětí dostanou opět k pronájmu a budou se do ní moci všichni společně vrátit.

vybíráme od 4.4.2022

Pomoc pro Justýnku a Sašu

Pomozme Justýnce, Sašovi a jejich rodičům, kteří se ocitli v těžké životní situaci.
27 300 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Velké trauma, které přináší každá taková nešťastná událost, kdy lidé přijdou o střechu nad hlavou, je v případě rodiny Justýnky a Saši umocněna tím, že obě děti jsou zdravotně a mentálně postižené, 
 a zejména Justýnka nese změnu prostředí a ztráty svého zázemí, jistot, osobních věcí a hraček velice těžce. Starší Saša se potýká s vývojovou disfazií a ADHD. Dvanáctiletá Justýnka mimo autismus PAS 
 a Aspergerův syndrom trpí také panickou psychózou a dalšími přidruženými onemocněními. 

Do pomoci postižené rodině se už zapojila řada ochotných lidí, přesto není v jejich silách zvládnout vše svépomocí a uvést chaloupku do původního stavu. Příjmy rodiny jsou dlouhodobě nízké a úspory téměř žádné, investici do takto nákladných oprav si rodina nemůže dovolit, nemovitost navíc není jejich majetkem.

Pokud byste se rozhodli podpořit finančním darem Justýnku, Sašu a jejich rodiče Moniku s Martinem, využijte prosím darovacího tlačítka, kde si můžete navolit vlastní výši příspěvku a transparentně vidět aktuální stav konta pomoci Justýnky a Alexe. Vaší pomoci a solidarity si velice vážíme.

Tento projekt zaštítila Charita Vsetín na základě dohody a žádosti rodičů Justýnky a Saši a veškeré obdržené finance budou převedeny na bankovní účet rodiny.

Darované peníze budou využity jak na opravy související s odstraněním následku požáru, tak i na zakoupení některých kusů nábytku, oblečení a dalšího vybavení domácnosti.  Za jakoukoli finanční pomoc je rodina Justýnky a Alexe velmi vděčna.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Výtěžek benefičního představení Divadlo v Lidovém domě Vsetín

Dárce
5 000 Kč

Držím palce, ať to všechno dobře dopadne. VK

Vendula Konečná
500 Kč

Ať je vše zase jako dřív a nebo dokonce lepší ! :) Pozdravují Tom a Janička

Tomáš Heincl
4 000 Kč