Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Místo, kde žijeme: Oživme dvorek U Koníčka!

Pojďte společně s námi psát další příběh dvorku U Koníčka! V loňském roce se nám podařilo jej oživit a společně s veřejností definovat jeho budoucí využití a novou podobu. Nyní vás opět potřebujeme! Je před námi převedení plánů z projektové dokumentace do reality. Takže oblékáme montérky a pouštíme se do přestavby.

vybíráme od 4.2.2022

Zdvojnásobení

Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč
76 839 Kč
vybráno 77 % z 100 000 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rok 2020 byl v historii zapomenutého dvorku u vodňanské knihovny zlomový. Poprvé se po dlouhých letech otevřel veřejnosti a díky příměstskému táboru z něj byl slyšet dětský smích.
V roce 2021 již byly tábora hned 3 běhy, na dvorku se konal křest knihy i beseda se spisovateli. Stálo na něm mobilní planetárium a při 18. Pecha Kucha Night se zde skvěle bavila více než stovka lidí. Za pár měsíců dvorek navštívilo více jak 600 lidí a naším přáním je, aby prostor byl i nadále co nejvíce využíván, poskytoval zázemí pro nejrůznější aktivity od akcí po nerušící relaxaci a odpočinek.
A co nás nyní čeká? Dvorek musíme vyklidit a všechny současné stavby budeme bourat. Následně přijdou na řadu stavební práce na zbrusu novém altánu. Protože architekt se rozhodl splnit všechny požadavky veřejnosti, rozdělil projekt do 2 etap. V první fázi vznikne sociální zázemí a kuchyňka s altánem a ve druhé etapě bude stavba zasklena a doplněn topný systém, který umožní celoroční využití dvorku.
A co za peníze nakoupíme?  Na první etapu stavebních prací již finance máme, nyní hledáme finanční zdroje pro vnitřní vybavení a nádobí. Příbory, šálky, talíře, ale i židle, stoly a přenosné venkovní sedáky. To vše je na našem nákupním seznamu. Spoustu věcí si na dvorku uděláme, toto jsou ale položky, které chtě nechtě musíme nakoupit. Pomozte nám svým finančním příspěvkem, ať na dvorku společně žijeme co nejdříve. 

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme. Každou korunu, kterou v této kampani darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 50 000 Kč! 

Finanční prostředky budou určeny pro nákup vybavení pro nový altán a zahradu. Veškeré finance vybrané nad cílovou částku budou financovat 2. etapu úprav altánu. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

od čtenářů Knihovny Gelasta Vodňanského

Dárce
928 Kč

JH Soft s.r.o. se těší na výsledek...

Jaroslav Hryzbil
10 000 Kč

Maličkost, abychom jsme se měli u vás ještě lépe :).

Jana & Pavel Macarovi
5 000 Kč

Dárce

Držím pěsti!

Hana Dolejší Lehečková
500 Kč

Věřím, že to DÁME ...

Tomáš Bednařík
1 000 Kč