Liga na ochranu zvířat ČR místní organizace Olomouc


Zvířata

Pomoc odebraným psům z Plavska

V hrozných podmínkách se tísnilo přes padesát psů. Podle dostupných informacích byla štěňata určena k prodeji. Pobyt tohoto velkého množství psů na malém prostoru se na nich bohužel fyzicky podepsal. I toto je realita množení psů za účelem zisku.

vybíráme od 9.12.2021
89 050 Kč

přispělo

148 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V nevhodných podmínkách žilo přes padesát psů. Až do dne 9.12.2021 kdy byli všichni tito pejsci oficálně úředně odebráni pro podezření týrání za asistence krajské veterinární správy Českých Budějovic a odboru životního prostředí města Jindřichův Hradec.
Psi žili uvnitř relativně malého domu, někteří pobíhali volně, jiní byli v ohrádkách, či provizorních klecích. V době odběru psů byl uvnitř domu neskutečný zápach, všude výkaly, psi bez dostatečné péče a některým už bohužel nebylo pomoci. Pejsci byli různého staří - od dospělých až po feny se štěňaty, která měla být, dle našich informací, následně prodávána.

K nám do útulku bylo přijato celkem 18 psů a je možné, že toto číslo ještě naroste, jelikož je podezření na březost u několika fen.


Pejsci mají srst v katastrofálním stavu (zadredovaná, plná výkalů), přerostlé drápy, někteří mají viditelné i cítitelné problémy se zuby a to jsou jen věci, které vidíme na první pohled. Všichni pejsci budou potřebovat rozkrmit, vykoupat, ostříhat a pak je čeká nezbytná veterinární péče, která se nejspíše neobejde od větší diagnostiky a u některých pejsků i bez dalších zásahů.

Všichni jsou již ubytovaní ve vyhřívaných místnostech u nás  v útulku a v následujících dnech je čeká maximální možná péče.

Budeme moc rádi za jakýkoliv příspěvek, který nám pomůže uhradit péči o ně - od antiparazitik,  léků, přes veterinární zákroky až po možnost dostatečného vytápění.  V tuto chvíli očekáváme výdaje přes 50 tisíc korun, ale až další dny a týdny nám ukážou, kam až náklady na jejich péči porostou.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je mně potěšením Vám přispět! Hodně spokojených pejsků.

Ivana Fuksová
1 000 Kč

Pejskové, přeji Vám mnoho sil!

Johana Plesníková
1 000 Kč

Doufám, že se pejsci dostanou do rodin, které jim dopřejí takový klid a pohodu, že na své krušné dětství zapomenou.

Michal Ševčík

Ať se pejskům daří a mají lepší život než doteď.

Jindřich Stava

Děkuji, za Vaši pomoc těmto nešťastným pejskům. Kéž jich co nejvíce zachráníte a poznají lásku hodných a láskyplných páníčků💙💓🙏

Šanteková Vlasta
500 Kč

Moc děkuji za to, co děláte...👍👍♥️♥️

Jana Pokorná
500 Kč

🙏🍀🐾🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Ivan Hromas

Snad se budou mít dobře.

Iveta Znamenáčková

Dnes jsem zjistila, že náš Bertík je také od téhle paní, my ho však získali už od jiných majitelů. Jsem šťastná, že tam byl jen pár měsíců a že i ostatní pejsci byli zachráněni. Podle Bertíkovo úzkosti a občasného strachu jsem si říkala, že neměl lehký začátek, ale tohle jsem si opravdu ani nepředstavovala. Doufám, že i ostatní pejsky už čeká jen to dobré.

Drahuš
1 000 Kč

Děkuji za záchranu pejsků. Také jsem měla pejska u útulku, byl u nás 10 roků a dožil se 15 roků. Ale nemoc mi již nedovoluje, žádného adoptovat. Posílám aspoň 200 Kč více nemohu. Pro mě tito lidé jsou zrůdy, takhle zacházet s živými tvorečky. Posílám pejskům pohlazení.

Zlata Víznerová
200 Kč

Stačí, že se zajímáte o problematiku týraných a opuštěných zvířat a každá koruna nám v naší práci pomůže.
Předseda LOZ Ivan Puhač

Liga na ochranu zvířat ČR místní organizace Olomouc