PFERDA z.ú.


Lidé s postižením Sociálně znevýhodněné skupiny

Trvanliví dárci pro PFERDU

Bydlet sám. Mít rodinu. Chodit do práce. Plavat. Věnovat se tomu, co nás baví. Pro většinu z nás jsou to běžné věci. Pro lidi s handicapem nejsou ale takovou samozřejmostí. Aby i oni mohli žít svůj život bez omezení, pomáhají jim naše asistentky. Není to ale jen tak! Bez pravidelné podpory našich dárců by to nešlo. Prodlužte i vy trvanlivost zážitků lidí s postižením. Připojte se do našeho klubu trvanlivých dárců!

Pravidelná podpora nejvíc pomáhá.

Pro lidi s handicapem jsou pro nás všední zážitky výjimečné. Aby je mohli mít, potřebují pravidelnou podporu. Staňte se trvanlivým dárcem a udělejte z neobyčejných zážitků obyčejné.

přispělo

104 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Co si představíte, když se řekne mentální postižení? A co teprve duševní onemocnění? Možná vám hned naskočí blázinec jako z filmu Přelet nad kukaččím hnízdem. Realita ale může být úplně jiná. Lidé s handicapem můžou žít v podstatě stejně jako my – u sebe doma, kde se můžou věnovat tomu, čemu sami chtějí. Kde jim jejich život neplánuje žádný pracovník v ústavu. Samozřejmě nezvládnou ale úplně vše sami, potřebují trochu pomoct. A proto za nimi dochází naše asistentky.



Co děláme? 
Naše asistentky pomáhají lidem s postižením například s péčí o domácnost, takže spolu uklízí, žehlí anebo se učí vařit. Taky je ale někdy doprovází do obchodu, na úřad anebo jim zprostředkují aktivity, které je baví. Jako třeba to plavání. Michal se třeba díky Pferdovi naučil ve svých 29 letech plavat! Super, že jo? 

Tím to ale nekončí, protože chceme, aby naši klienti byli samostatní. A bez práce nejsou koláče, no ne? A tak je naše asistentky připravují na opravdovou práci. A když už ví, co a jak, můžou se nechat zaměstnat v jedné z našich kaváren, pekárně anebo úklidové firmě. Kde jim je samozřejmě vždycky nějaká asistentka k ruce, kdyby si nevěděli rady. 

O co nám jde? 
Věříme, že každý si zaslouží žít bez omezení, a to i lidé s mentálním postižením a zkušeností s duševním onemocněním. Není to vždycky jen tak, protože mají horší startovací pozici. Někdo je proto musí podpořit. Naše asistentky tady pro ně přesně z tohoto důvodu jsou. Není to ale zadarmo: 

  • 1,5hodinová asistence při vaření vychází na 350 Kč;
  • 2hodinový doprovod na kulturní akci je za 500 Kč;
  • Půldenní pomoc se stěhováním do vlastního bydlení vychází na 1.000 Kč;
  • 8hodinová asistence během jedné pracovní směny stojí 2.000 Kč.
Každopádně stojí to za to!

Proč trvanliví dárci? Trvanlivé je třeba mléko! 
Ano, to je. S trvanlivým mlékem máte jistotu, že vám vydrží i rok. A to je to, o co nám jde. I malá částka, která je pravidelná, může změnit život lidí s handicapem. Každá částka prodlužuje trvanlivost jejich zážitků. Pravidelná podpora totiž přináší finanční nezávislost a stabilitu, a to jak naší organizaci, tak hlavně lidem s handicapem. A to je, oč tu běží. Protože vědí, že se na nás můžou spolehnout a budeme tady pro ně, když budou potřebovat pomoct. A žít tak dál život bez omezení.

Pojďte s námi měnit neobyčejné zážitky na obyčejné. Přidejte se do klubu našich trvanlivých dárců.

https://www.pferda.cz/
https://www.facebook.com/PFERDA/

Iva Laštovicová 
Fundraiserka 
+420 739 014 802  |   iva@pferda.cz


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

At se vam dari! :)

Zuzana Kawuloková
350 Kč

Hodně radosti ze Života!

Jakub Kahánek

Díky za vaši podporu ať se všem klientům daří 🍀

Kateřina Moravcová
500 Kč

Jste skvělí! Ať se vám i dál dobře daří a díky za příležitost trochu pomoci :-)

Zuzana Stefanova
500 Kč

Diky za vasi praci!

Daria Spackova
350 Kč

Posílám malou částku, ale trvale. Ať se vám daří, držím palce klientům i jejich opatrovníkům!

Kateřina Fárová
250 Kč

:-)

Kateřina Dušková
20 Kč

Posílám alespoň symbolický příspěvek, malý kamínek do mozaiky dárců.

Marcela Hušková
100 Kč

Přeji hodně úspěchů :)

MD
200 Kč

Hodně štěstí a zdraví v novém roce všem zaměstnancům Pferdy a ať se daří naplňovat vaše sny a přání.

Milan Přibyl
2 500 Kč