Nadace Via


Děti, mládež, rodina

Pomoc Verunce

Verunka se narodila ve 26+1 tt, měřila 31 cm a vážila 730 g. Narodila se předčasně, ale zdravá. Putovala do inkubátoru. Vše vypadalo skvěle, doktoři říkali, že jen přibrat a že tak za dva měsíce bychom mohly domů. Verunce ale v nemocnici prasklo střevo...

vybíráme od 10.11.2021

Děkujeme, že pomáháte.

37 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Verunka je moc šikovná a statečná, má za sebou operaci achilovek, operaci očí, operaci obou kyčlí a mnoho dalších operací. Verunce bohužel diagnostikovali i epilepsii a dětskou mozkovou obrnu. Pojďme společně Verunce přispět na nákladnou léčbu.



Maminka vypráví příběh dcery Verunky
 
Verunka se narodila ve 26+1 tt, měřila 31 cm a vážila 730 g. Narodila se předčasně, ale zdravá. Putovala do inkubátoru. Vše vypadalo skvěle, doktoři říkali, že jen přibrat a že tak za dva měsíce bychom mohly domů. Verunce ale v nemocnici prasklo střevo, a bohužel, doktoři to nepoznali, protože v té době ještě nebyli vybaveni přístrojem (teď už ho mají), kterým by zjistili, co se stalo, jen viděli, že tam něco je, ale mysleli, že nějaký výrůstek u játra. Léčili Verunku antibiotiky a vždy se to na chvíli zklidnilo a pak zase zhoršilo…

Po třech týdnech, kdy se z Verunky stával šedý nafouklý balónek, zjistili těžkou otravu. Do Brna přijela za vteřinu dvanáct.
Verunka je obrovská bojovnice a zvládla všechny operace. Doteď má na ně památku v podobě velkých jizev. Měla stomii, při tom prodělala několik operací očí, bez úspěchu. Retinopatie předčasně narozených dětí.
Dodnes slyším, jak mi říkali, aby neplakala, jinak se utrhne sítnice.
Utrhly se, obě…

Chtěla bych vidět dospělého, který by měl za sebou operaci střev, a ještě by se usmíval. Natož takové malé kuřátko, aby neplakalo. Každopádně jsem si Verunku po půl roce, 25. července 2008 odvážela z Brna „jen“ slepou. Po půl roce přišla další rána, diagnostikovali Verunce epilepsii a dětskou mozkovou obrnu. Na JIPce jsme byly skoro jako doma, všelijaké streptokoky, virózy, znamenaly hrůzu. Bylo to hrozné.
Teď je Verunce třináct let, je už několik let bez epilepsie, krásně lozí a snaží se s pomocí chodit. Samozřejmě, že jsou to maličké krůčky, které ale pro mě znamenají naději. Podle vyšetření odpovídá Verunka osmnáctiměsíčnímu dítěti. Je moc šikovná a statečná, má za sebou operaci achilovek, operaci očí, operaci obou kyčlí aj.

Verunka je obrovský mazlík, smíšek, sluníčko, které dodává energii. Je fantasticky úžasná. Jsem hrdá maminka, že mám tak nádhernou dceru. Bohužel, slepota je velký zádrhel ve vývoji a v rozvoji dítěte, bez pomoci se nenají, neobleče, ani nikam nedostane. Ale nepřestávám věřit. Věřím, že nás čeká ještě spousta zázraků. Jedním ze zázraků mého života je narození úžasného zdravého syna Vítka.  Vítek mi ukázal, jak vypadá mateřství, jaké to je si přivést domů miminko, jaké je to kojit, jaké to je, když vás vidí, jaké to je, když začnou první slůvka, první krůčky… zkrátka mi ukázal jaké to je, mít zdravé dítě.

Vítek Verunku miluje a Verunka jeho … jsou štěstím a sluncem mého života.  
Verunka navštěvuje speciální základní školu v Uherském Hradišti, chodí na rehabilitace a prospívá ji speciální cvičení v Axonu, které bohužel nehradí žádná pojišťovna a potřebuje ročně minimálně tři terapie. Jedna terapie trvá tři týdny, tři hodiny denně a stojí přes 70 tisíc. Bez pomoci nemáme šanci. 

Děkujeme, že pomáháte. Velmi si vážíme každého daru.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vedení společnosti Lama Energy Group daruje na tento projekt jednorázově 25 000,- Kč. 

Založení projektu