Diecézní charita Brno


Humanitární pomoc Sociálně znevýhodněné skupiny

SÍLA POMOCI

Poslední týdny tohoto roku jsou o pomoci těm nejzranitelnějším a nejpotřebnějším, kdy nejde jen o zabezpečení toho nejzákladnějšího – potravin a hygienického zboží. Klienti naší Charitní záchranné sítě potřebují pokrýt například i náklady na léky a další nezbytnosti. Důležité je také zafinancovat náklady spojené s jejich podporou a pomocí.

vybíráme od 5.11.2021
11 600 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte na sklonku letošního roku těm, kteří to nejvíce potřebují - rodinám s dětmi v existenční nouzi, matkám samoživitelkám, seniorům, kteří zůstali sami, lidem se zdravotním, mentálním nebo duševním onemocněním a těm, kteří se dostali na nebo za hranici chudoby. V roce 2020 byl počet klientů Charitní záchranné sítě 239, v roce letošním se již dostává k číslu 300.
 
V červenci 2013 odešel bývalý manžel a zůstala jsem s dcerami na vše sama. Měli jsme půjčky. Bývalý manžel neplatil alimenty, ani nevyplatil majetkové vyjednání, na které jsme se při rozvodu domluvili. Našla jsme si k práci i další brigády, abych zvládla platit nájem i půjčky. Bohužel jsem si na pravé ruce zpřetrhala vazy a musela jsem na operaci. Jelikož jsem neměla potřebné finance, abych neměla exekuci, rozhodla jsem se pro insolvenci. Bydlíme v pronájmu. Po uzdravení jsem se vrátila zpět k brigádám, avšak po fyzickém vyčerpání jsem musela skončit. Podala jsem trestní oznámení na bývalého manžela, aby mi splácel dlužné alimenty a mohly jsme s dcerou platit drahý pronájem a živobytí. Poté si dcera našla ke škole brigádu a vypomáhala mi. Bohužel nám minimální životní minimum a její brigáda nestačila k přežívání. Proto jsem v roce 2018 vyhledala pomoc Oblastní charity Žďár nad Sázavou, která nám moc pomáhá. Jsem vděčná, že tu pro nás jste. Děkuji. K.

Jen NAŠIMI SPOLEČNÝMI SILAMI budeme schopni i nadále pomáhat potřebným.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať dar pomůže a třeba povzbudí i další k pomoci klientům o které se staráte. Díky za Vaši službu ❤️

Ladislav Bárta
5 000 Kč