Život zvířete z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Zvířata

DVACKA PRO ZVÍŘATA - ÚHRADA VETERINY

Udržovat ve zdraví 70 zvířat není finančně zrovna sranda. Účet za veterinární ošetření a léky máme za srpen a září 18 090,-Kč a to není ještě konec roku a nepočítaje seno, krmení, podkovář.. Pomůžete? Budeme vděčni za každou částku, i dvacka se počítá.

vybíráme od 6.10.2021

S LÁSKOU KE ZVÍŘATŮM

PROTOŽE TO MÁ SMYSL
1 400 Kč
vybráno 8 % z 18 090 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Staráme se o zvířata z nevhodných podmínek, a to sebou přináší i v některých případech zdravotní následky. K tomu je nutné zvířata pravidelně ošetřovat ať už běžným odčervováním či řešením úrazů během jejich hraní. Mnozí to znáte se svou kočičkou či pejskem, u nás k tomu veterinářka ošetřuje ještě kozy, koně nebo slepice a jenom dvojitá dávka odčervení pro mamutího valacha Bobeše nestojí zrovna málo.
Na podávání léků, které nikomu nechutnají, utěšování a vstávání k nim v noci jsme sami dva, ale přispět i málem a podílet se tím na lepším světě, můžete třeba i vy, každý kdo co může. DĚKUJEME

Malá ukázka toho, co jsme za poslední dva měsíce řešili:

Bobíšek: Valach pochází od handlířů, kde byl využíván na těžkou práci. Pravidelně je potřeba mu podávat kloubní výživu na ztuhlé zadní nohy, jak musel zabírat a tahat těžký náklad. Do toho se bouchl do nohy přední, která ho následně bolela a musel brát léky na splasknutí otoku a po klidovém režimu opatrně cvičit.


Natynka: Sloužila 17 let jako chovná klisna, když se chov rušil, nebylo už pro ní místo a musela pryč, což několik měsíců vnímala jako velkou zradu. Protože se nám zdálo, že špatně vidí, nechali jsme ji vyšetřit očním specialistou, který potvrdil, že v minulosti prodělala zánět na oku, který nikdo neléčil a zůstaly jí kvůli tomu následky - cca každé tři měsíce jí oko oteče a aby nezůstala slepá úplně, musíme jí třikrát denně podávat kapky a mazat mastičky. Toto ošetřování se jí vůbec nelíbí a celou situaci nám vždy komplikuje i fakt, že je královna hodně vysoká a strefit se kontrolovaně na jeřáb, který má k tomu 700kg nebývá jednoduché, nicméně - když ji miluješ, není co řešit ;)


Kočičky chytily virózu a začali marodit jedna po druhé až do sedmé. Měli jsme oteklé uzliny a rýmku. Dvakrát denně každé léky plus kontroly veterinářky, zda jim zabírají jak mají, léčba do posledního bacilu cca 14 dní.


Kozy: Rozárka s Bonifácem a Juriáškem dostaly jeden po druhém průjem. Takže návštěva veterinářky opakovaně s injekcemi a znovu odčervit všechny kozy plus vitamíny na imunitu bachoru. Dieta pro všechny a vysvětlit, proč nemůžou dovádět s průjmem venku na zelené trávě, když ostatním nic není, ale všichni buď spolu nebo nikam a rozdělit stádo nelze, protože se pak rozčilujeme proč někdo musí papat jen seno.


KAŽDÉ VAŠÍ POMOCI SI VELMI VÁŽÍME A ZA ZVÍŘATA DĚKUJEME.

Všechny naše chlupaté ratolesti je možné sledovat aktuálně zde: Život zvířete z.s. | Facebook
webové stránky: zivotzvirete


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Přeju klidný podzim všem zvířatům a pomocníkům.

David Vajsar
500 Kč