Zakroužkuj ženu, z. s.


Lidská práva Osvěta a poskytování informací

Kampaň Zakroužkuj ženu

Zakroužkuj ženu je nezávislá občanská iniciativa, jejímž cílem je dostat v říjnových volbách více žen do Poslanecké sněmovny. Inspirujeme voliče a voličky, aby dali preferenční hlas ženám a pomohli tak překonat model politiky založený na jednom způsobu vidění světa. Podpořte nás a pomozte nám oslovit další a další lidi a zvýšit tak naději schopných političek na úspěch!

vybíráme od 19.8.2021
54 919 Kč
vybráno 37 % z 150 000 Kč

přispělo

106 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Taky vás zaráží rozdíl mezi 52% podílem žen ve společnosti a jejich 23% zastoupením v Poslanecké sněmovně? Vrtá vám hlavou, proč je jich tak málo? Copak nestojí o podíl na rozhodování?



Samozřejmě že o něj stojí. Při vstupu do politiky ovšem ani ty nejschopnější ženy neběží pouhý sprint, ale překonávají navíc neviditelné překážky.
Mají-li se v politice řešit problémy všech lidí, měli bychom zúročit všechny typy zkušenosti a na dlouhou trať spojit síly. 


Pojďme ženy dostat do Poslanecké sněmovny společně a zdola: pomocí preferenčních hlasů. Využít můžeme až čtyři kroužky. Jeden takový kroužek od 5 % voličů a voliček strany či hnutí už může znamenat postup na první místo! Takže: jestli souhlasíte, nezapomeňte zakroužkovat ženu - a podpořte naši kampaň.  

Čím víc prostředků shromáždíme, tím víc lidí spolu zvládneme oslovit. A tím vyšší je šance, že dostaneme ženy, kam patří. Ke společnému rozhodování o věcech, které se týkají všech.

Více informací na: https://zakrouzkujzenu.cz/

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Díky za tuto iniciativu

Petra Kolínská
300 Kč

🙌

Zuzana Pilzová
1 000 Kč

Díky za tuto iniciativu! #grlpwr

Ondřej Kučera

Díky za to, co děláte!

Dárce