Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Senioři

Pomoc pro Jana Horňáka z obce Hrušky

Pan Jan Horňák, který se trvale stará o svého těžce handicapovaného strýce, třiasedmdesátiletého Vojtěcha Úlehlu, bydlí v obci Hrušky, jež byla postižena červnovým tornádem. Po této nečekané přírodní katastrofě se stal jejich dům neobyvatelný. Potřebuje proto společný domov opravit, aby jeho nemocný strýc byl co nejdříve opět ve známém prostředí. Vyžaduje to však značné finanční prostředky, na jejich pokrytí slíbené státní dotace, pojistka ani vlastní zdroje ale nestačí.

vybíráme od 13.7.2021
300 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Po přírodní katastrofě, jež nemá v České republice obdoby, řeší aktuálně tito lidé nejen, kde budou bydlet, že přišli o zaměstnání, ale i to, jak se za těchto stresujících podmínek dál starat o svoje nemocné, handicapované či seniory. A ti jsou, často těžce pohybliví či trvale ležící, na svůj zaběhnutý denní režim a známé prostředí naprosto závislí. Pečující přitom nemohou využít ani místních služeb státních či nevládních zařízení, protože i ta byla poničena.

Jedním z nich je Jan Horňák (43 let) z obce Hrušky, který se dlouhodobě stará o svého strýce Vojtěcha Úlehlu (73 let). Ten je totiž těžký diabetik s amputovanou dolní končetinou a navíc odkázaný na pravidelnou dialýzu. Kvůli neobyvatelnému domu našli dočasné útočiště v cca 12 km vzdálené sokolovně Lanžhot. Nemocný strýc je nyní na pár dní v nemocnici, aby se jeho zdravotní stav po prožitém stresu stabilizoval. Pokud budou opravy rodinného domu pokračovat dobře, bude trvat ještě další měsíc, než se budou moci nastěhovat zpět. Konkrétně jde o opravu střechy, oken a vrat a úpravu dvorku, aby se zde mohl strýc bezpečně pohybovat.  To je však nad reálné finanční možnosti pana Horňáka, který se proto na nás obrátil o pomoc.

Obracíme se proto na Vás s prosbou o podporu. Jestliže můžete, pošlete své dary na sbírkový účet Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 265, nebo přímo z těchto stránek. Děkujeme Vám.
 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu