Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Oživme Kamenici!

Pamatuje zábavy v Kamenici v Pšánkách u Nechanic? Lesík spal a znovu ožívá. Skupina nadšenců udělala lavičky, opravila elektriku, postavila kadibudku, ale to jim nestačí. Rozhodli se v Kamenici znovu vybudovat pódium v jeho historické podobě. Podpořte vznik společného prostoru pro setkávání všech generací!

vybíráme od 18.6.2021
31 800 Kč
vybráno 32 % z 100 000 Kč

přispělo

13 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Pšánkách bývala tančírna pod širým nebem nazývaná „Kamenice“ měla krásné zázemí, kde se konaly zábavy, koncerty a hrálo divadlo. Postupem času místo zpustlo a zchátralé pódium muselo být zbouráno.

Na jaře 2020 Radka Kubečková získala mikrogrant Nadace Via na uspořádání malého kulturního programu v Kamenici. Sousedé se s neočekávaným zápalem zapojili do úklidu a příprav celé akce, včetně budování zázemí. Bohužel však pršelo a kulturní program proběhl v hostinci „U Růženky“. Nadšení ze společné práce v Kamenici ale nepolevovalo, a tak se zrodil sen o obnově pódia.
Jenže i takové dřevěné pódium stojí skoro 200 000 Kč. Radka Kubečková s pomocníky požádala o podporu Nadaci Via ve spolupráci se značkou Opavia a obdržela 96 969 Kč. Potřebují ještě vybrat 100 000 Kč na hrubou stavbu pódia, jeho zastřešení a repliky dřevěných ozdob. Dobrovolníci udělají pak vše, co mohou zdarma a svépomocí (např. rozvod elektriky, kopání, dozor, natírání, pobíjení, uklízení).

Všem Vám moc děkujeme za příspěvky a těšíme se, že se v Kamenici sejdeme na slavnostním otevření!

Projekt byl podpořen značkou Opavia ve spolupráci s Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Prosím potvrzení na pi Malou Lenku adresa Horni Ředice

Soňa Žižkova
1 000 Kč

Držím palce!

Veronika Jašíková
1 000 Kč