Nedoklubko, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

TVOŘENÍ pro miminka do dlaně

Každý rok se v České republice narodí téměř devět tisíc miminek předčasně. Pro rodiče jsou tyto dny velmi náročné. Pravidelně proto předáváme na neonatologická oddělení po celé republice povzbuzující materiály a ručně vyráběné dárky v rámci projektu Mámy pro mámy. Dárky pro miminka a jejich rodiče tvoří šikovné ženy s dobrým srdcem podle našich návodů, bez nároku na odměnu. Ručně vyráběné výrobky distribuujeme zdarma do všech center, kde se o předčasně narozená miminka starají. Každý může podpořit výrobu našich dárků tím, že přispěje na materiál jako je příze nebo látky.

Podpořte Tvoření pro předčasně narozená miminka a jejich rodiny

Miminka do dlaně musí několik prvních týdnů i měsíců svého života prožít v inkubátoru či na vyhřívaném lůžku. Především maminky trpí pocity beznaděje, selhání, bezmoci či strachu radovat se z narození miminka. Našimi dárky se snažíme podpořit a potěšit rodiny po předčasném porodu. Vážíme si práce každého, kdo nezištně a s láskou vyrábí podle našich návodů dárky pro předčasně narozená miminka a jejich maminky. Každý, kdo tento projekt podpoří, pomůže nejen rodinám po předčasném porodu, ale také tvořivým ženám, jejichž práce má velký smysl. Děkujeme, že pomáháte s námi!
7 950 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Podpořte výrobu dárků pro předčasně narozená miminka tím, že přispějete na materiál.


  • BALÍČEK chobotničky pro 20 kulíšků -- 10 klubíček příze CAMILLA 340 Kč + DUTÉ VLÁKNO 500g 60 Kč + POŠTOVNÉ 100Kč = CELKEM 500 Kč
  • BALÍČEK bodýčka a čepičky pro 5 kulíšků -- 1 metr bavlněného ÚPLETU 300 Kč + POŠTOVNÉ 100 Kč = CELKEM 400 Kč 
  • BALÍČEK Čepička na doma “zimní miminko” -- 5 klubíček příze TULIP 250 Kč + POŠTOVNÉ 100 Kč = CELKEM 350 Kč 
  • Síla pro tvořilky - můžete přispět libovolnou částkou, vážíme si každé koruny! 
Za získané finance budeme nakupovat a distribuovat vhodný materiál našim tvořivým ženám. Nakoupíme certifikovanou přízi,  výplň a také bavlněné látky.

Koordinátorky Nedoklubka pravidelně navštěvují neonatologická oddělení po celé republice. Maminkám po předčasném porodu předávají: 

  • Terapeutické Purpurové háčkované srdíčko je dárek pro maminku, aby věděla, že v tom není sama. Srdíčko se vejde akorát do dlaně, je krásně měkké a jeho mačkání uklidňuje.
  • Kromě srdíček pro nás tvořilky vyrábí také Chobotničky pro kulíšky. Dle výzkumu, který v Dánsku proběhl, bylo zjištěno, že chapadélka chobotniček připomínají předčasně narozeným miminkům pupeční šňůru. Miminka mají tendenci k úchopu a tím, že mají chapadélka při ruce, netahají si za zavedenou sondu či jiné hadičky. Cítí se bezpečněji, jsou klidnější a tím pádem jsou také stabilnější a lépe prospívají.
  • Čepičky na doma, protože čepičky k miminkům neodmyslitelně patří. Tato čepička je nejen praktickým dárkem pro statečné miminko, ale i vzpomínkou na společný boj a dlouhou cestu, kterou museli rodiče s miminkem ujít. 
  • Kromě háčkovaných výrobků pro nás šikovné ženy tvoří také šité bavlněné čepičky a bodýčka pro miminka a také pro neonatologická oddělení. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať už chobotnička, srdíčko nebo čepička, určitě se dostane k tomu nejmenšímu bojovníčkovi a udělá jeho první náročné dny krásnější. Díky za to, co děláte!!!

Kristýna Valentová
500 Kč

Budu se snažit miminkám uháčkovat co nejvíc chobotniček, ale myslím, že pravidelný příspěvek se taky bude hodit, osobně se mi to dotýká, narodila se mi vnučka Zuzanka ve 24 týdnu, je zdravá, bojuje, ale je tak malinká a křehká, modlím se za ni a za všechny ostatní miminka. Horáková Lenka s pozdravem.

Lenka Horáková
100 Kč

Ještě neumím psát, ale děkuji za chobotničku a rád ji dopřeji dalším dětem.

Kubíček Barienčík
400 Kč