Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Sejdeme se pod lípou

Pomozte nám pod lípou, zasazenou v roce 1968, vytvořit příjemné místo k setkávání a odpočinku. Jsme skupina nadšenců a do realizace máme velkou chuť, chybí nám ale finanční prostředky na nákup lavic a ostatního materiálu. Budeme rádi, když naši snahu finančně podpoříte. Přispět můžete jakoukoli částkou.

vybíráme od 15.4.2021
Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
49 811 Kč
vybráno 100 % z 50 000 Kč

přispělo

54 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tak to je ona! Naše lípa. Zasazena v roce 1968 k výročí 50ti let Československé republiky. Najdete ji ve sportovním areálu SK Klášter schovanou v porostu náletových dřevin a vzrostlých smrků. Chtěli bychom dopřát lípě více prostoru ke zdárnému růstu a přeměnit tento zanedbaný kout v kvalitní veřejný prostor určený k setkávání sousedů.



V plánu máme vyčištění a zpevnění v okolí stromu, umístění dřevěných lavic a malého podia pro příležitostné hudební večery či dětská divadélka. Scházet bychom se chtěli i při komunitním grilování, takže vyzděný gril je nezbytná položka plánovaného mobiliáře. 

Do této přeměny chceme zapojit co největší počet místních obyvatel. Zaměříme se také na děti a mladistvé, pro které zkušenost tohoto typu může utvářet pozitivní vztah k tomuto místu a to vnímáme jako velmi cenné.

Většinu prací si dokážeme zajistit svépomocí. První kroky v realizaci projektu byly již provedeny.  Na materiál a výrobu lavic od místního truhláře ale peníze potřebujeme. Tady prosíme o pomoc Vás. Jakákoliv částka napomůže tomu, že se již toto léto potkáme při kytaře či na loutkovém představení. Třeba i s Vámi. Vděčni Vám budeme i za sdílení této výzvy.

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20.000 Kč.

Za Sejdeme se pod lípou,

Martin Pálka, Michala Mydlářová, Josef Železný



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jaruška a Radek 500,- děkujeme!

Josef Železný
500 Kč

Břetislav Zikmund

Dárce
500 Kč

Dárce
500 Kč

Velice ráda jsem přispěla a určitě pod lípu přijdu.

Jana Marešová
200 Kč

Radka,Zdeněk a Anča,super nápad

Dárce
900 Kč

Příspěvky od Ady a Cugolina

Martin Pálka
1 200 Kč

Rád zahraji na klávesy můj hit, který jistě znáte!

Michal Mařan
400 Kč

Těšíme se na posezení pod lípou, nebudem chybět na žádné akci.

Vasko Team
800 Kč