Centrum RoSa z.s.


Kultura, umění a historie Senioři

S RoSou na výlety

Centrum RoSa, z.s. je komunitní centrum v Praze 8 – Kobylisích, nabízí bohatý vzdělávací, kulturní a společenský program nejen pro seniory. Jsme místem mezigeneračního setkávání, kde si každý může vybrat aktivitu podle svých zájmů, potřeb i fyzických možností. Cílem je motivovat seniory k aktivnímu životu a zároveň vyvracet předsudky, které o stáří panují. Svým finančím příspěvkem podpoříte rozšíření programové nabídky CR a vrátíte tak úsměv na tvář našim seniorům.

vybíráme od 24.2.2021

„Není nic vzácnějšího než obohacující setkání“

Vážení příznivci Centra RoSa, podpořte provoz našeho komunitního centra a vraťte našim seniorům úsměvy na jejich tváře. Svým štědrým darem nám umožníte organizovat širokou škálu aktivit pro seniory z Prahy 8 a širokého okolí ať už v podobě výletů nebo různých pohybových a vzdělávacích kurzů. Svou podporou nám přispějete především k udržení dobré psychické i fyzické kondice, zvláště nyní kdy senioři po dlouhé izolaci ve svých domovech potřebují společnost, pohyb na čerstvém vzduchu a nové podněty.
10 114 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro bližší představu, jak se naši senioři cítí, přikládáme příběh paní Dáši (84let):
 
„Je téměř konec února, a to je již rok, co nás navštívil koronavirus. Myslím, že vadí každému, omezuje nás v práci, procházkách, cestování, přináší nemoci i smrt. Mladí lidé to snášejí trochu jinak. Většinou mají zaměstnání a rodinu a tím se rozptýlí. Já, i když bydlím v rezidenčním bydlení pro seniory a mám možnost se setkávat se spoustou lidí v mém věku, jsem přesto osamocena. Nemám manžela ani děti, a proto byl pro mě program aktivit v Centru RoSa velmi důležitý. Ačkoliv již nejsem nejmladší, jsem stále velmi aktivní ženou a vždy jsem bývala vášnivý cestovatel především po České republice. S nostalgií v srdci vzpomínám na báječná setkání u cestovatelských přednášek v CR a na prošlapané kilometry na společných výletech.“
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pevné zdraví a štěstí.

Petr Bučil

.

Jarmila Daňková

Přeji krásné výlety :-)

Jitka Kášová
500 Kč