ArsAnima, z.s.


Lidé s postižením Zdraví

ŽIVOT ZA ZDÍ 2021

V České republice žije přes půl milionu lidí s neléčenou depresí nebo s některou z úzkostných poruch. Většina takto nemocných se neléčí ze strachu z psychiatrie, i kvůli obavám, že budou označeni za blázny. Nebo proto, že jejich nemoc nebyla vůbec rozpoznána. Neléčené deprese a úzkostné poruchy přitom často vedou k sociální izolaci, závislostem i k sebevraždě, ale také k řadě tělesných onemocnění. Lidem s neléčenou depresí a úzkostmi schází ověřené a snadno dostupné informace o projevech a léčbě jejich nemoci. Proto natáčíme dokumentární cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ a nově audiopodcast HOVORY O DUŠI.

vybíráme od 15.2.2021
103 400 Kč
vybráno 103 % z 100 000 Kč

přispělo

72 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Díky pomoci mnoha jednotlivců i firem z Česka i Slovenska se nám od roku 2017 podařilo natočit a odvysílat 29 dílů dokumentárního cyklu ŽIVOT ZA ZDÍ, k tomu 4 bonusové a dva streamy semináře o práci s úzkostmi. Naše práce byla v roce 2018 oceněna NOVINÁŘSKOU CENOU PSYCHIATRICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. Cyklus byl také nominován na Cenu českého internetu KŘIŠŤÁLOVÁ LUPA 2019.  K tomu jsme uspořádali několik přednášek o úzkostech pro zdravotnické školy i záchranné služby.

Vlivem koronavirové krize jsme byli nuceni opakovaně zrušit natáčení, ale také plánované přednášky. Přesto jsme se nevzdali a snažili jsme se sami pomáhat těm, kdo trpí úzkostmi a depresí - v rámci první vlny koronavirové pandemie jsme např. provozovali telefonickou svépomocnou linku, ale natočili jsme i dva speciály o úzkostech z onemocnění covid-19 a vlivu toxických informací o onemocnění covid-19 na naši psychiku. Od počátku února také natáčíme audiopocasty HOVORY O DUŠI, které vycházejí z cyklu Život za zdí.

Nyní POTŘEBUJEME POMOCI MY, abychom mohli DOKONČIT DOKUMENTÁRNÍ CYKLUS Život za zdía působit dál v oblasti destigmatizace a šíření informací o projevech a léčbě psychických onemocnění. V letošním roce nás čeká natočení 4 nových dílů a SPECIÁLU O DEPRESI. A k tomu celkem 40 dílů podcastu HOVORY O DUŠI.

Děkujeme Vám za pomoc!

ODKAZY:

Život za zdí - YouTube kanál
Život za zdí na Facebooku
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

♥moc drzim palce

Martina Barborjaková
300 Kč

Děkuji za to co děláte.
Připravujeme s kamarádkou krátký dokumentární film o úzkostech a Vaše videa nám dost pomáhají se do problematiky věci dostat blíže.

Matyáš Lada
100 Kč

Ráda opět pomohu dobré věci. Díky za tento skvělý projekt.

Dominika Schuppanová
1 000 Kč

Mám vás ráda

Kristýna Pauerová
300 Kč

Moc děkuji za Vaši práci.

Simona Kloudová
300 Kč

Hodně zdraví!

fuliane
300 Kč

Dekuji Vam za Vasi praci pro nemocne

Jarmila Zahrádková roz. NÉMÉČKOVÁ
300 Kč