Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Hipoterapie pro Matyáška na rok 2021

Díky vaší podpoře bude Matyášek moci docházet pravidelně na hiporehabilitaci a ježdění, které má moc rád a pomáhají mu. Matyášek trpí poruchou autistického spektra těžké symptomatiky a opožděným psychomotorickým vývojem. Tato diagnóza vyžaduje častou a pravidelnou rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Matyáškovi a jeho rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Hipoterapie pro Matyáška na rok 2021

74 400 Kč
vybráno 106 % z 70 000 Kč

přispělo

56 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Matyášek trpí poruchou autistického spektra těžké symptomatiky (PAS) a opožděným psychomotorickým vývojem (PMV). Narodil se v dubnu 2017. Jako miminko měl dlouho trvající novorozeneckou žloutenku a podstupoval fototerapie. Ještě během šestinedělí skončil v dětské nemocnici kvůli úporným kolikovým bolestem, nemožností se vyprázdnit a následně vzniklé břišní kýle. Jeho vývoj byl od začátku nerovnoměrný, při plazení zapojoval pouze pravou polovinu těla, dlouho se pohyboval jen po kolenou a bohužel i řadu nabytých dovedností postupně ztrácel. V 18 ti měsících vzniklo podezření na PAS, které se následně ve 20 ti měsících potvrdilo. Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu mu byl přidělen 4. stupeň závislosti a potřebuje neustálou pomoc ve všech životních potřebách. Je neverbální a rovněž má 3. stupeň inkontinence. Velmi málo spí a péče je pro nás rodiče hodně vyčerpávající. Vyžaduje častou návštěvu specializovaných ambulancí jako jsou dětská neurologie, psychiatrie, psychologie a gastroenterologie.
Protože stále trpí na těžké zácpy a bolestmi břicha, hledali jsme pro něj aktivitu, kde by mohl břišní svaly posilovat a také se psychicky rozvíjet. Na doporučení jsme začali jedenkrát týdně navštěvovat hiporehabilitace na Zlobici. Nyní ho tam vozíme již přes rok a rádi bychom mu dopřáli častější hipoterapie. Vidíme, že je na koni šťastný a velmi mu to přispívá ke zlepšení střevní peristaltiky, koordinace těla a jeho duševnímu vývoji.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Kis Mátyás gyógyulásához. Sok erőt kitartást kívánunk

Kasznár Hilda köriék

Krásný nový rok a ať se malému na koníčkách líbí převelice! :) Přejí Jeníček a Mařenka 💓👍🍻

Jan Dvořák
2 000 Kč

❤️

Jana Jedlickova
500 Kč

Ahoj Pavli. Přeji Vám, celé rodině, hodně štěstí, sil, energie a radosti ze života!

Zuzana Plašilová
3 333 Kč

Prejeme krasne svatky a posilame maly darecek. S pranim Borci a Dominovci😇😘

Borivoj Sevcik
5 000 Kč

Držíme palce, nech sa vám darí viac a viac

Marian Nešpor

Krásné Vánoce rodinko! 😘😘😘😘

Vajkayovi
2 000 Kč

Pro našeho malého vnoucka posílají
babi a děda z Varů

Daniela Jirásková
2 000 Kč