Fokus Praha, z. ú.


Osvěta a poskytování informací Zdraví

Hlas zevnitř

Tento průvodce je určen slyšitelům hlasů, jejich rodinám a přátelům, ale také profesionálům. Ptáme se v něm, jaké je to slyšet hlasy, proč k tomu dochází a jak mohou lidé tuto zkušenost lépe zvládat. Obsažené informace jsou založené na výzkumu a praxi, které probíhaly v Nizozemí a v Británii řadu let. Jejich původcem jsou poprvé v historii skuteční experti, tedy sami lidé slyšící hlasy. Publikace představuje historii i současnost Hnutí Slyšení hlasů a je doplněna o kapitolu věnující se tomuto hnutí v ČR.

vybíráme od 30.11.2020
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Český překlad publikace Paula Bakera Hlas zevnitř,  kterou vydal Fokus Praha, je praktickým průvodcem zvládáním slyšení hlasů. Původně byl sepsán pro stejnojmenné hnutí, které Paul Baker založil a zviditelnil po celém světě. Je určen slyšitelům hlasů, jejich rodinám a přátelům,
ale může být také předmětem zájmu profesionálů, kteří se slyšiteli hlasů pracují.

Průvodce vychází z výzkumů a praxí, které probíhaly řadu let v Nizozemí a Velké Británii a jež poprvé v historii zprostředkovávají skuteční experti – sami lidé slyšící hlasy. 

Publikace je doplněna o informace k hnutí Slyšení hlasů v České republice, které sepsal Adi Hasanbašić, zakladatel svépomocných skupin Hearing Voices, psycholog a case manažer z Centra duševního zdraví pro Prahu 8.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu