Nadace Via


Životní prostředí

Živá komunita: Řevnice zůstanou zahradním městem

Již přes dva roky se snažíme upozornit vedení města Řevnic, aby se spíše než povolováním nových staveb zabývalo zlepšením životních podmínek pro současné občany. Chceme udržet charakter naší obce jako "zahradního města". Pokud se odsouhlasí plány vedení radnice, změna města bude již nevratná. Podpořme myšlenku uchování Řevnic bez masivní nové výstavby. Děkujeme.

vybíráme od 18.11.2020
32 700 Kč
vybráno 82 % z 40 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jistě si pamatujete, že v roce 2018 byla v Řevnicích podepsána cca 700 občany petice proti masivnímu povolování staveb. Bylo poukazováno na nedostatečnou infrastrukturu s tím, že město by se především mělo věnovat zlepšování životních podmínek pro současné občany. 

Radnice tuto výzvu nevzala v potaz a dále pracovala na schválení nového územního plánu, který povoluje rozsáhlou výstavbu i v zátopové oblasti. Naše snaha vyhlásit jasné referendum, kdy se pod náš návrh na jeho vyhlášení podepsalo cca 800 lidí, byla radnicí zamítnuta. Referendum, které vyhlásilo samo město, bylo podle nás velmi nepřehledné a matoucí. I přes tyto nejasnosti se většina hlasujících vyjádřila proti zástavbě. Radnice však vůli občanů nerespektuje a dále prosazuje zástavbu. Podali jsme tedy návrh na zneplatnění referenda – a Krajský soud potvrdil náš názor – v otázce ohledně areálu společnosti Eurovia je výsledek neplatný.
O situaci občany informujeme, tiskneme a roznášíme letáky, musíme využívat právní konzultace. Tyto náklady financujeme ze svých zdrojů. Proti tomu má radnice na své straně finanční zdroje od všech obyvatel města a využívá je podle svého rozhodnutí bez omezení. Toto je velmi nerovná situace. Naším cílem je, aby názor občanů Řevnic byl respektován. Pomozte, aby mohl být vyslyšen hlas každého z nás. Darujte jakoukoliv finanční částku na pomoc!

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou přispějete, nám nadace zdvojnásobí, a to až do výše 20 tis. Kč. Pokud občané darují 20 tis. Kč, získáme tak 40 tis. Kč na náklady spojené s referendem.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za to Váš čas a snahu!

Adéla Bobková Humlová
300 Kč