Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Podpora Nadace Via

Také chcete žít ve společnosti, kde většina lidí jedná svobodně a odvážně, přijímá odpovědnost za sebe a za své okolí, a kde je darování běžnou součástí života? Darujte Nadaci Via. Umění žít spolu a umění darovat v Česku rozvíjíme už přes dvacet let.

vybíráme od 12.11.2020
156 521 Kč

přispělo

62 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Svým darem přispějete k lepší náladě a lepším podmínkám pro život v naší republice. 

Společně přes 25 let podporujeme komunitní projekty a filantropii v ČR a otevíráme tak cesty k umění žít spolu a umění darovat. Od roku 1997 jsme podpořili na 8 tisíc projektů a iniciativ lidí, kteří se rozhodli změnit své okolí v lepší místo k životu.

Usilujeme o zlepšení vztahů mezi lidmi, propojování generací a posilujeme zájem lidí o místo, kde žijí. Podporujeme "aktivní sousedství", kde se lidé nebojí sami zapojit a ovlivňovat dění kolem sebe.

V našich programech pomáháme a podporujeme děti a mládež, aktivní skupiny lidí i obce jako celek. Poskytujeme nejen granty, ale také průběžnou pomoc, doprovázení a vzdělávání všem podpořeným projektům a iniciativám, aby byly dlouhodobě udržitelné.

Díky štědré pomoci dárců sledujeme za 25 let opravdovou změnu. Jak z původně docela obyčejných projektů a plánů vznikají stále odvážnější a s větším přesahem. Lidé pečují o parky, historické památky nebo otevírají knihovny široké veřejnosti. Upravují návsi, budují hřiště, altány a místa k společnému setkávání. Otevírají cesty do krajiny, vysazují aleje nebo obnovují mokřady a studánky.

V roce 2022 jsme díky Vám, našim dárcům, společně pomohli rozhýbat další místa. Podpořili jsme přes 430 sousedských iniciativ částkou téměř 16,5 milionu korun.

Děkujeme, že nám pomáháte tvořit místa, kde je radost žít!

Foto podpořených projektů: Markoušovice, Bílá Voda, Kyjov u Krásné Lípy, Kunštát.

Příběhy podpořených naleznete na ViaBlogu Nadace Via.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Ať žije komunita! Online...

Martina Vaňková
5 Kč