Greenpeace


Lidská práva Životní prostředí

Zachraňme amazonské deštné pralesy!

Za největší devastaci pralesa nesou zodpovědnost firmy, které odlesňují amazonský deštný prales kvůli produkci masa, pastvinám pro dobytek a pro pěstování krmné sóji. A každý rok je to horší a horší... Je načase vyhnat monstra z Amazonie!

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Letos jsme ztratili obrovskou plochu amazonských deštných pralesů. Je to domov původních obyvatel a přibližně 30 % druhů živočichů a rostlin, které dosud známe. Za tímto ničením stojí společnosti zabývající se produkcí masa, které odlesňují tento křehký ekosystém pro pastvu dobytka a pěstování krmné sóji pro hospodářská zvířata. A každý rok se to zhoršuje.

Společně s Greenpeace jsme pro Vás připravili krátký, ale neuvěřitelně silný animovaný spot, který vypráví příběh očima jaguára. Odhaluje problém a ukazuje, jak každý z nás může trochu pomoci.

Je pro mě důležité říkat to, co si myslím, a tento spot přináší důležité svědectví dnešní doby. Totiž že masný průmysl je zodpovědný za ničení našich pralesů. Společnosti, zabývající se produkcí masa, odlesňují rozsáhlé plochy amazonských deštných pralesů pro další farmy skotu a sójové plantáže. Jen v letošním roce hořely pralesy na ploše 226 485 kilometrů čtvrerečních. Jen pro představu, jde o rozlohu téměř třikrát větší, než má celá Česká republika!

Dostali jsme se do bodu, kdy naše lesy mají větší cenu, až když jsou spáleny. Ale máme naději, protože víme, co musíme udělat. Diskuze o propojení produkce masa a dopadu na životní prostředí není vždy oblíbeným tématem, ale musíme se jí zabývat, pokud se chystáme zachránit naše pralesy a postavit se změně klimatu.

Každý z nás může snížit svou spotřebu masa a spolu s Greenpeace přesvědčit firmy, supermarkety a restaurace s rychlým občerstvením, aby již více nespolupracovaly se společnostmi ničícími lesy.

Díky moc,

Ana Geislerová


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

DRŽÍM PALCE, NECH SA PODARÍ ZACHRÁNIŤ TOTO ÚŽASNÉ ÚZEMIE. ĎAKUJEM.

Miloslava Hazuchová
2 000 Kč

:-)

O.
200 Kč

Děkuji za vaši iniciativu!

Kamil Kudra

Pro dobrou věc! Nechť je to inspirace pro ostatní :)

Marek Jehlička
400 Kč

Pro zachování Země budoucím generacím.

Ondřej Máca

#Ilovethisplanet - the most valuable place in space!

Jiří Lužný
1 000 Kč

Ať se správná věc podaří 🙂

Lukáš Ondra
500 Kč

Dárek s přidanou hodnotou, děkuji.

Irena Pauló
300 Kč

Biodiverzita je nezbytná pro přežití všech. Tím, co a kde nakupujeme, jí nepřímo, ale velice účinně ovlivňujeme. Je klíčové společnost v tomto směru edukovat, abychom si byli vědomi následků svého spotřebního chování.

Martin Salí
50 Kč

Biodiverzita znamená stabilitu, to je jeden z jejich praktických významů.

Pro mě má však i význam přesahující hodnotu čirého pragmatismu. Za každým jednotlivým druhem stojí dlouhý čas "výroby", ta nejsofistikovanější "promyšlenost", aby dobře fungoval nejen coby jedinec, ale i coby "ozubené kolečko" jednoho velkého "stroje" zvaného ekosystém. Zamyslíme-li se nad tím takhle, je každý druh malým zázrakem, uměleckým a zároveň supertechnickým dílem nevyčíslitelné hodnoty.

V Amazonii máme statisíce takovýchto malých zázraků. Nepřijděme o tento pohádkový svět!

Lukáš Kroča
500 Kč