Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Promítejme dětem v Dolní Lhotě

Se spolkem Mládež Dolní Lhotu působíme v Dolní Lhotě od července 2017 a za tu dobu jsme stihli uspořádat již více než 20 akcí. Mezi nimi i každoroční letní a zimní kino. Bohužel si musíme neustále promítací techniku půjčovat a draze platit. Proto jsme se rozhodli požádat skrze tuto kampaň o částku 20 000 Kč na novou promítací techniku.

vybíráme od 24.9.2020
22 500 Kč
vybráno 113 % z 20 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Každoroční tradicí se v naší obci stalo letní kino, které s naším spolkem pořádáme na konci srpna a promítáme vždy nejnovější české filmy. Při příznivém počasí se návštěvnost této akce pohybuje kolem 150 lidí, z toho téměř třetina dětí. „Lidé na letní kino však nejdou jenom kvůli prožitku z filmu, ale také se jdou setkat, dát si pivo se sousedy a povykládat si o životě,“ říká pravidelný účastník letních kin a zároveň zastupitel obce. Letní kino naši obec velmi sblížilo a my bychom v tom rádi pokračovali i do dalších let, kdy bychom rádi počet promítaných filmů zvýšili. „Chtěli bychom se zaměřit hlavně na děti a každý rok promítat v létě jeden film právě pro ně,“ říká předseda spolku. Akce se vždy koná na místním fotbalovém hřišti.
Poslední víkend před Vánoci v naší obci patří zase zimnímu kinu. Nejedná se však o promítání filmu venku v zimě! Film se promítá v našem kulturním domě, který každým rokem praská ve švech. „Vybíráme vždy film s nějakou vánoční tematikou, který je vhodný nejen pro dospělé, ale také pro děti,“ dělí se o svůj názor jedna z členek spolku. „Pro děti připravíme popcorn, pro dospělé zase svařák a vánoční punč,“ pokračuje. Zimních kin se pravidelně účastní přes 100 lidí, nejen místních, ale i zdaleka. A náš spolek je moc rád, že může lidi vytrhnout z předvánočního shonu na chvíli do kina na film o něčem hlubším než jen o nakupování a gruntování. 
Pořádání letních i zimních kin nás baví. Nejkrásnější na tom je vidět spokojené výrazy dětí, když film končí a oni si z něj něco odnesli. A i kvůli tomu nás moc mrzí, že nemáme vlastní promítací techniku, kterou bychom mohli na našich akcích využívat. Namísto toho si ji musíme draze půjčovat a máme s tím velké množství starostí i finančních vydání. Proto vás moc prosíme o přispění na naši kampaň „Promítejme dětem v Dolní Lhotě“. Rádi bychom vybrali alespoň 20 000 Kč. Cokoliv, co bude nad tuto částku pak využijeme na nákup výčepního zařízení, aby bylo na čem čepovat pivo i tatínkům, kteří na naše akce chodí. Moc děkujeme a pokud se nám částku podaří vybrat a promítací zařízení koupit, zveme vás příští rok na letní kino do Dolní Lhoty, kde se na vás naše členky budou takto pěkně usmívat.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zdravím spolek Mládež Dolní Lhota a posílám příspěvek na promítací techniku. Držím palce vašemu úsilí a děkuji za vaši práci :)

Patrik Kunčar
2 000 Kč

Do čeho jiného investovat než do našich dětí? Rád podpořím aktivitu mladých lidí, kteří ve volném čase dělají perfektní akce pro všechny generace občanů. Jen tak dál... A doufám že bude i to pivečko :-)

M. S.
1 000 Kč

Peníze poukazuji klasickým, bankovním převodem.
Jaroslav Holík

Jaroslav Holík
2 000 Kč

Je to veľký donucovatel ten Kozub...
Veľa o obci rozpráva, tak hádam raz aj osobne prídem pozrieť... ;)

Tomas
1 000 Kč

Kozub mě donutil 😂

Martin Krocil
1 000 Kč

Mladé v naší obci je potřeba podporovat. Zúčastňuji se každé jejich akce. Je dobře, že něco dělají pro lidi z naší vesnice. Přeju jim hodně zdaru!

Marta Chupíková
2 000 Kč

Skvělá parta mladých lidí v Dolní Lhotě, která dělá pro obec první poslední. Je potřeba je podpořit! Moc jim fandím. Držte se a pokračujte v práci, kterou děláte. Díky za ni. Občan Dolní Lhoty

Dárce
1 000 Kč