Vzájemné soužití o.p.s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Již 26 let pomáháme dětem z vyloučených ostravských lokalit

Vzájemné soužití o.p.s. je registrovaná nevládní nezisková organizace, která působí v Ostravě od záplav v roce 1997. Snaží se vytvářet přátelské platformy mezi romskou a neromskou komunitou. Metodou komunitní práce se pokouší zlepšit sociální a životní podmínky chudých a potřebných rodin. Činnost Vzájemného soužití se soustřeďuje především na oblast vzdělávací, humanitární, lidská práva, poskytování sociálního a právního poradenství, problematiku bydlení, zaměstnanosti, řešení konfliktů a vyjednávání, poskytujeme SAS rodinám s dětmi, pěstounskou péči, asistované kontakty i rekvalifikační kurzy. Abychom mohli i nadále pokračovat v tom, co děláme, potřebuje Vaši podporu.

vybíráme od 1.9.2020

Vzájemné soužití pomáhá již 23 let - pomáhejte s námi

Abychom mohli ve veškerých našich aktivitách pokračovat, potřebujeme Vaši podporu. Každá, i symbolická částka nám pomůže naši práci zkvalitňovat a rozšiřovat. Srdečně děkujeme a zveme Vás k nám - naše centra i kanceláře jsou vždy otevřena i přátelským návštěvám.
48 108 Kč

přispělo

8 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Již 23. rokem poskytuje Vzájemné soužití pomoc a podporu sociálně znevýhodněným obyvatelům vyloučených lokalit na Ostravsku. Kromě registrovaných služeb, jako jsou sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, terénní programy zkvalitňující život v lokalitách, odborné sociální poradenství a nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, nabízí potřebným osobám také podporu v oblasti sociálně právní ochrany dětí nebo poskytování právních informací obětem trestných činů. V posledních letech se činnost organizace intenzivněji soustředí na vzdělávání, a to již od nejranějšího věku - cílem našich aktivit je připravit znevýhodněné děti již na vstup do kvalitní mateřské školy, aby nezískaly mezeru za vrstevníky. V přístupu ke kvalitnímu a inkluzivnímu vzdělávání pro všechny děti bez ohledu na barvu pleti nebo rodinné situace spatřuje Vzájemné soužití základní lidské právo a stavební kámen pro kvalitnější život.







Abychom mohli ve veškerých našich aktivitách pokračovat, potřebujeme Vaši podporu. Každá, i symbolická částka nám pomůže naši práci zkvalitňovat a rozšiřovat. 

Srdečně děkujeme a zveme Vás k nám - naše centra i kanceláře jsou vždy otevřena i přátelským návštěvám. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky, že pomáháte Ukrajině.

Dita Dostálová
4 000 Kč