ŽIVOT 90, z.ú.


Filantropie a dobrovolnictví Senioři

Duhové návštěvy

Podpořte projekt duhových návštěv, v rámci kterého chceme propojovat starší LGBTI+ lidi, kteří se cítí osamělí s našimi dobrovolníky a dobrovolnicemi a vytvářet tak nová přátelství.

vybíráme od 30.7.2020

Podpořte duhové návštěvy

ať starší LGBTI+ lidé nezůstávají osamělí
22 265 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Duhové přátelské návštěvy

V ŽIVOTě 90 pomáháme osamělým seniorům a seniorkám, mezi nimi i starším LGBTI+ lidem, kteří většinu svého života prožili ve společnosti, která vnímala jinou než heterosexuální orientaci jako stigma. Tito lidé byli nerespektovaní a čelili diskriminaci. Ti, kteří se rozhodli svou orientaci či identitu neschovávat, se často setkávali s tím, že se k nim jejich blízcí obrátili zády. Ve stáří se proto starší LGBTI+ lidé cítí osamělí a opuštění. 

Chtěli bychom se proto zaměřit na tuto skupinu starších lidí a zapojit je do projektu "Přátelské návštěvy", v rámci kterého dobrovolnice a dobrovolníci pravidelně navštěvují senior(k)y, pomáhají jim tak překonávat osamělost a přinášejí jim radost do všedních dní. Mimo hlavní město jsou pak další variantou i "Přátelské telefonáty" a "Přátelské dopisy"

Jak využijeme váš finanční dar?

  • Zaplatíme náklady spojené se školením dobrovolníků/ic, v rámci kterého se mimo jiné naučí komunikovat s cílovou skupinou nebo poskytovat první pomoc.
  • Záleží nám na bezpečí seniorů a seniorek, a proto dary využijeme také na pokrytí nákladů spojených s psychologickými posudky, kterými všichni dobrovolníci/ice procházejí.
  • Díky vašim darům budeme moci pořádat také pravidelné supervize s dobrovolníky a pracovat na zlepšování naší práce. 
  • Budeme moci zaplatit telefonní tarify pro dobrovolníky/ice, kteří se rozhodnou zapojit do přátelských telefonátů a poštovní známky pro ty, kteří si chtějí raději dopisovat. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Je moc fajn, že se zabýváte lgbt seniory. Vřelé díky za to, co děláte ❤️

Josef Datel
1 000 Kč

Moc si vážím toho, co děláte! 🏳️‍🌈💛 keep going

Klára Stolinská
300 Kč

Werich řekl: "Nikdo si nesmí myslet, že je něco víc nebo lepšího než ten druhý. Možná že toho má víc v makovici, možná že nosí lepší košili, že má šikovnější ruce, možná že má větší bicepsy. Ale tohle všechno ho jenom zavazuje, jenom zavazuje, aby toho udělal tím víc. Tím víc pro ty s menšími bicepsy a s horší košilí. Jenže tomuhle můžou věřit a rozumět jenom ti z lidí, kteří mají rádi lidi."

A já mám lidi ráda :) Co méně mohu udělat než poslat pár korun? :)

Kristýna Viktorová
350 Kč

Vzpomínám, jak to pro mě bylo těžké na začátku. Ke konci to teď pro všechny můžeme dělat hezčí.

Aleš Filip
600 Kč

❤️🧡💛💚💙💜🖤

Libor Marek
850 Kč