65.oddíl vodních skautů Bukanýr Plumlov, Svaz skautů a skautek ČR z.s.


Děti, mládež, rodina Sport a volný čas

Pomozte Vodním skautům z Hané vybudovat novou stabilní klubovnu (základnu)...

My jsme malý oddíl vodních skautů tzn. děláme vše, co jiní skauti, jen pro výchovu dětí využíváme vodu a to od plavání přes vodáctví až po jachting ( kajaky, kánoe, pramice, plachetnice ). Náš oddíl vznikl v roce 2006, ale v této podobě je od roku 2015. Oddíl sdružuje 25 členů z Plumlova, Mostkovic, Prostějova i okolí. Mimo klasickou skautskou činnost se také pravidelně účastníme skautského mistrovství republiky v jachtingu, které naše děti již třikrát vyhráli. Nyní by náš oddíl potřeboval vyhrát v boji o novou klubovnu :-) .

vybíráme od 23.6.2020
11 817 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
   Náš oddíl funguje od podzimu 2006. V současné podobě od roku 2015. Za tu dobu jsme vystřídali několik kluboven. Od roku 2012 jsme měli malou, ale krásnou klubovničku na plumlovském zámku.   
   Místnost jsme měli na tzv. nízkém zámku přímo na nádvoří. Tuto klubovnu jsme si opravili vlastními silami a moc se nám tam líbilo.
   Na podzim roku 2016 nám klubovnu vzal oheň, když vzplanula vedlejší místnost. Naštěstí se většinu vybavení podařilo zachránit a přestěhovat do nově opravované klubovny ve vedlejších Mostkovicích na faře.

   Bohužel tam jsme se po výměně faráře museli vystěhovat. Zachránil nás p.starosta obce Mostkovice, když nám pronajal na dobu neurčitou pozemek přímo pod Plumlovskou přehradou.
   V roce 2018 jsme tam začali budovat novou základnu za přispění rodičů i obce. Prozatím jsme si tam postavili stavební buňku s přístřeškem pro lodě a jako klubovnu jsme si pořídili jurtu. Pro naše účely je jurta nádherným romantickým místem.

   Přežili jsme v ní již dvě zimy, ale bohužel jsme museli stále bojovat s vlhkem.
   Proto bychom rádi postavili jurtu dřevěnou (podle finského vzoru) a plně zateplenou, abychom tam mohli důstojněji provozovat naší další skautskou činnost.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

A zase bude dobře ...
Fandíme Vám.

Dalibor Dostál
300 Kč

<3

Barbora Koubkova
300 Kč

Nazdar, věřím, že se vám klubovna podaří zrealizovat!

David Plech
300 Kč

Nazdar bratří aspoň trochu přidám

pavel vykydal
300 Kč