Kola pro Afriku o.p.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Humanitární pomoc

Záchranná kola pro ČR - Kola NEJEN pro Afriku

Podpořte opravu kol pro rozvoz potravin a pomoci potřebným, hlavně seniorům v České republice.

vybíráme od 27.3.2020

Kola NEJEN pro Afriku - Záchranná kola pro ČR

Podpořte opravu kol pro rozvoz potravin a pomoci potřebným seniorům
6 100 Kč
vybráno 12 % z 50 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Moc dobře víme, že se ocitáme v nelehké době, kdy jde zejména o čas.

V důsledku nouzového stavu v ČR z důvodu COVID-19 je mnoho seniorů a potřebných odkázáno více než kdy jindy na pomoc ostatních. Narůstá počet dobrovolníků a sociálních pracovníků, kteří docházejí v době karantény a nouzových opatření starším lidem pro nákupy, zajišťují rozvoz jídel a ostatní pochůzky. Ne všichni ale mají řidičský průkaz či auto k dispozici. Právě těmto dobrovolníkům chceme usnadnit jejich cestu a eliminovat rizika nákazy “Záchranným kolem”, které pochází z našich sběrů kol po celé ČR. Ukazuje se, že v době vládních opatření, včetně omezování provozu veřejné dopravy bylo a je kolo osvědčeným dopravním prostředkem. Jsme v kontaktu s Červeným křížem, skauty a některými krizovými výbory v krajích, které o kola stojí.
Vybrali jsem tedy v našich skladech vhodná kola pro takovéto využití. Jsme schopni v naší dílně zajistit opravu až 300 kol. Potřebujeme však naléhavě finanční pomoc zejména pro zakoupení nových náhradních dílů, které jednotlivým kolům dosloužily (pláště, duše, lanka, brzdy), na případný nákup nosičů a na činnost mechaniků, kteří se kolům věnují. Celá oprava a úprava jednoho kola by nás měla stát cca. 1400 Kč. 

Staňte se i Vy kolečkem v pomoci a svým darem nám přispějte na realizaci "záchranných kol" pro dobrovolníky a organizace, které v těchto dnech zabezpečují tolik potřebnou pomoc pro nemocné a seniory. 

Každá koruna se počítá.

Ze srdce a za všechny DĚKUJEME.
 



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu