Junák-český skaut, z.s.


Filantropie a dobrovolnictví Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Skautská pomoc - připraveni na krizi

V dobách krize jsou to skauti, kteří se mezi prvními hlásí do služby. Projekt Skautské pomoci jsme spustili v březnu 2020. Skautští dobrovolníci, kterých je v systému Skautské pomoci registrováno tisíc, stále nakupují seniorům, donášejí léky nebo zajišťují drobné pochůzky. Váš dar nám pomůže zajistit technické zázemí i koordinaci naší služby. Děkujeme.

vybíráme od 27.3.2020

Skautská pomoc - připraveni na krizi

Projekt Skautské pomoci jsme spustili v březnu 2020 a předpokládáme, že ji bude zapotřebí do června 2021. Skautští dobrovolníci stále nakupují seniorům, donášejí léky a zajišťují drobné pochůzky. Váš dar nám pomůže zajistit technické zázemí i koordinaci naší služby. Pomáhejte nám pomáhat. Děkujeme.
42 401 Kč

přispělo

52 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skauti a skautky pomáhají dobrovolně a nezištně. Každý z nás je vychováván k tomu, udělat alespoň jeden dobrý skutek denně. A  naši členové mnohokrát prokázali a prokazují vlasti službu v dobách dobrých i zlých.

V projektu Skautské pomoci máme aktuálně registrováno již tisíc skautských dobrovolníků a dobrovolnic. Nakupují základní potraviny, vyzvedávají léky z lékárny a vyřizují drobné pochůzky, vyřizují desítky poptávek týdně. 
Přichází nám díky tomu krásné zpětné vazby od seniorů, kteří naši službu využili:
„Seniorka (82) děkuje za Skautskou pomoc - byla zoufalá, jak si zařídit vyzvednutí léků z lékárny. Syn, který jí od jara vzorně pomáhá, má totiž covid a nemůže. Zavolala na Linku včera a dnes už to je vyřízeno, překvapilo ji to. Ze srdce moc děkuje všem.”
 
Pomozte nám pomáhat a podpořte Skautskou pomoc.
Vaše finanční podpora pomůže zajistit technické zázemí a koordinaci Skautské pomoci.

Předpokládáme, že Skautská pomoc potrvá nejméně do června tohoto roku.
Pomáhejte s námi!
Děkujeme za Vaši podporu.



 




Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby a vyplníte údaje potřebné  pro potvrzení. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Seznam Zprávy hlásí: "Strávili jsme odpoledne s oddílem skautů z Horních Počernic. Každou středu rozdává tolik potřebné roušky a dezinfekci. Říct si o ně může každý, kdo potřebuje.



Skauti jsou, jak říká i jejich slib, připraveni." Reportáž na https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fotky-vzdy-pripraven-k-vydeji-skauti-staceji-dezinfekci-po-hektolitrech-100359



Skautky a skauti ze Zbraslavi už 3D vytiskli stovku ochranných štítů! Věnovali je místním poliklinikám, lékárně, supermarketům, léčebně v Bohnicích, dobrovolným hasičům i zdravotníkům v Radotíně nebo ošetřovatelům v Asistence. Děkujeme všem tiskařům i dodavatelům! 

Po nemocnicích v Novém Městě na Moravě nebo Havlíčkově Brodě, po záchranné službě Kraje Vysočina a po mnoha praktických lékařích a zubařích dostal od skautů ze Žďáru nad Sázavou ochranné štíty pro své zdravotníky i 43. výsadkový prapor Chrudim, jediná jednotka svého typu v Armáda České republiky.


Velitel praporu pplk. Ivo Zelinka (na fotce) k tomu říká: "Před 100 lety roznášeli skauti za revolučních dnů pro mladou 🇨🇿 republiku poštu. Dnes za nouzového stavu tisknou na 3D tiskárnách ochranné štíty pro zdravotníky. A. B. Svojsík by souhlasil." <3 #skaut

Skauti ze Žďáru nad Sázavou tisknou štíty pro zdravotníky a rozjeli to opravdu ve velkém. V pátek vyrobili tisící kus a než pro redakci Aktuálně.cz dokončili rozhovor, štítů již bylo 1040. Podle postupu 3D tisku od Josef Průša / Prusa Research 3D printers, se čtyřicítkou dobrovolníků, dvacítkou 3D tiskáren a podporou města a místních firem. Jsou skvělí!
✅ Příběh od Aktuálně.cz najdete na bit.ly/StityProZdravotnikyZDAR.


☎️ Celostátní linka pomoci seniorům: 800 200 007. Provozuje Elpida, dobrovolníky dodává Junák - český skaut.

☎️ Pražská linka pomoci seniorům: 800 160 166. Provozuje Praha.eu a ŽIVOT 90 se zapojením Českého červeného kříže, skautek a skautů, dobrovolných hasičů a Rohlik.cz a Košík.cz.

⚜️ Registrace dospělých skautských dobrovolníků pokračuje na www.skautskapomoc.cz. 


Skvělý tip na časopis pro všechny děti od 4 do 7 let! 🧒 Náš časopis BEN JÁ MÍNA je plný poznávání, tvoření, pokusů, receptů a krásných ilustrací. Díky tomu všemu je oblíbený mezi dětmi i rodiči. 😊 Loňské jarní číslo Na farmě mimořádně přinášíme zdarma 👉 bit.ly/BenJaMinaNaFarme. 🐮🐷🐔 #skaut




Založení projektu

Dobrý den,
zasílám na druhý pokus převodem. Dejte mi prosím vědět, zda to klaplo?
S pozdravem
Marie Matt

Marie Matt
1 000 Kč

Vše klaplo, děkujeme ještě i e-mailem.

Junák-český skaut, z.s.

Snažte/me se! ;-) Náča.

Eva Staněk
1 000 Kč

Děkuju! :)

Eliška Nehasilová
500 Kč

Moc dekuji za pomoc pri venceni pejska a pri nakupovani, prosim o zaslani castky oddilu Zlin Malenovice.Zak

Richard Zak, prosim o zaslani do oddilu Zlin Malenovice
500 Kč

Alespoň neco, jen tak dál :)

David Lacina