Laudato si, z.s.


Životní prostředí Zvířata

ZNO - Zátoka nosatých opic

Na jednom konci tajemného ostrova Borneo se nachází zátoka. Je to zátoka pojmenována podle města, ve kterém ústí do moře - Balikpapan. Na tom městě však není mnoho co obdivovat a tak zátoce budeme říkat zátoko nosatých opic. Opic prazvláštních a nádherných, které tuto oblast obývají a které jsou ve velkém ohrožení kvůli hamižnosti člověka. Pomozte nám chránit jejich domov.

vybíráme od 10.3.2020

ZNO - Zátoka nosatých opic

Tímto darem pomůžete ochránit zátoku nosatých opic.
6 300 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ve spolupráci s českým primatologem, zoologem a ochráncem indonéského životního prostředí Mgr. Stanislavem Lhotou, Ph.D. se zasazujeme o ochranu životního prostředí primáta Kahau nosatého a dalších divokých zvířat, jejichž výhradním domovem jsou nížinné deštné pralesy na Borneu.


Na úkor těchto pralesů i tradičního obdělávání zemědělské půdy jsou v obrovském měřítku zakládány plantáže palmy olejné, takže o svůj životní prostor přicházejí nejen orangutáni, opice kahau a jiná divoká zvířata, ale také místní komunity lidí. Naše aktivity míří do této zátoky, kde se snažime za pomocí mnoha lidí koordinovat záchranu tohoto tropického ráje. Prosím, zapojte se finančním darem, který nám pomůže udržet projekt v provozu.

Více o projektu se můžete dozvědět zde...



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří!

David Schindler
100 Kč

Dár pro záchranu kahau nosatých

Jan Kalač
200 Kč