Chaloupky o.p.s. a lesní mateřská škola


Lidé s postižením Životní prostředí

Baliny bez bariér

Díky vašemu příspěvku zmizí bariéry ve veškerých prostorách ve vzdělávacím areálu Baliny pro děti i dospělé s pohybovým hendikepem. Budou se tak moci zapojit do všech sociálních, přírodovědných a rehabilitačních programů. Díky úpravě výtahové plošiny a novou pavlačí propojíme bezbariérově starou a novou budovu v areálu pro zahradní terapii.

vybíráme od 17.2.2020

Díky vašemu příspěvku zmizí bariéry ve veškerých prostorách ve vzdělávacím areálu Baliny pro děti i dospělé s pohybovým hendikepem.

Abychom získali nové učebny, pracovny a zázemí pro vzdělávací a sociální programy provádíme rekonstrukci staré budovy. Stavba je možná díky podpoře z evropských fondů, která však na bezbariérové propojení staré a nové budovy nepostačuje. Bezbariérový areál Baliny u Velkého Meziříčí určený pro vzdělávání a zahradní terapii budujeme od roku 2015. Návštěvníci, děti, žáci, mládež s handicapem mohou využít místnost pro zahradní terapii, která je plná domácích mazlíčků a přírodních produktů z přilehlé zahrady. Klienti sociální rehabilitace si mohou uvařit a připravit svačinu či oběd v kuchyňce. Vzdělávací a kulturní programy probíhají v obrovském podkrovním sále a bývalém vejminku. Všechny stávající prostory pro návštěvníky jsou nyní bezbariérové. Areál Baliny, dříve zemědělská usedlost, slouží jako zázemí pro přírodovědné a environmentálně zaměřené programy pro tisíce dětí a žáků ročně a také jako zázemí pro sociální rehabilitaci v Klubu Lebeda. Projekt propojuje oblast životního prostředí, vzdělávání, sociálních služeb a místního rozvoje. Je součástí rekonstrukce areálu, která již začala. Projekt počítá s úpravou stávající výtahové plošiny do prvního patra a vybudováním pavlače, která propojí starou a novou budovu.
66 203 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Budou se tak moci zapojit do všech sociálních, přírodovědných a rehabilitačních programů. Díky úpravě výtahové plošiny a novou pavlačí propojíme bezbariérově starou a novou budovu v areálu pro zahradní terapii.

Abychom získali nové učebny, pracovny a zázemí pro vzdělávací a sociální programy provádíme rekonstrukci staré budovy. Stavba je možná díky podpoře z evropských fondů, která však na bezbariérové propojení staré a nové budovy nepostačuje.
Bezbariérový areál Baliny u Velkého Meziříčí určený pro vzdělávání a zahradní terapii budujeme od roku 2015.

Návštěvníci, děti, žáci, mládež s handicapem mohou využít místnost pro zahradní terapii, která je plná domácích mazlíčků a přírodních produktů z přilehlé zahrady. Klienti sociální rehabilitace si mohou uvařit a připravit svačinu či oběd v kuchyňce. Vzdělávací a kulturní programy probíhají v obrovském podkrovním sále a bývalém vejminku. Všechny stávající prostory pro návštěvníky jsou nyní bezbariérové.

Areál Baliny, dříve zemědělská usedlost, slouží jako zázemí pro přírodovědné a environmentálně zaměřené programy pro tisíce dětí a žáků ročně a také jako zázemí pro sociální rehabilitaci v Klubu Lebeda.

Projekt propojuje oblast životního prostředí, vzdělávání, sociálních služeb a místního rozvoje. Je součástí rekonstrukce areálu, která již začala. 
Projekt počítá s úpravou stávající výtahové plošiny do prvního patra a vybudováním pavlače, která propojí starou a novou budovu.

Náklady dosahují 264.000 Kč

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu