Chaloupky o.p.s. a lesní mateřská škola


Lidé s postižením Životní prostředí

Chytáme déšť pro přírodní a terapeutickou zahradu

Váš příspěvek pomůže zadržovat dešťovou vodu a využívat ji pro zalévání přírodní, vzdělávací a terapeutické zahrady v Balinách u Velkého Meziříčí. Svěží zahrada bude i nadále dělat radost stovkám dětí ročně a také desítkám znevýhodněných klientů, kteří zahradu využívají v rámci sociální rehabilitace v Klubu Lebeda.

vybíráme od 12.2.2020

Chytáme déšť pro přírodní a terapeutickou zahradu

Díky vašemu příspěvku budeme moci zadržovat dešťovou vodu ze všech střech našeho ekocentra Chaloupky Baliny. Zvláště s přicházející změnou klimatu, kdy převládají krátké, přívalové deště, stávají se takovéto nádrže nutností. Dešťovou vodu budeme chytat do nádrží o celkovém objemu 40.000 litrů. Přírodní zahrada v Balinách slouží jako zázemí pro přírodovědné a environmentálně zaměřené programy a jako zázemí pro sociální službu - Klub Lebeda. Příspěvek 78.000 Kč umožní pořídit a usadit jednu nádrž o objemu 10.000 litrů.
0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dešťovou vodu z přilehlých střech areálu Baliny budeme chytat do nádrží o celkovém objemu 40.000 litrů. Přírodní zahrada v Balinách slouží jako zázemí pro přírodovědné a environmentálně zaměřené programy a jako zázemí pro sociální službu - Klub Lebeda.

Bezbariérovou zahradu určenou pro vzdělávání zahradní terapii budujeme od roku 2015. Návštěvníci, děti, žáci i mládež s handicapem si mohou odpočinout ve vrbovém altánu, využít prolézačky i pro vozíčkáře, očichat a dotýkat se bylinkových záhonů, lovit živočichy v tůňce, lehnout si na kvetoucí louku, pohrát si na vodním hřišti, hrabat se v hlíně při pěstování zeleniny ve vyvýšených záhonech…

Areál Baliny, dříve zemědělská usedlost, slouží jako zázemí pro přírodovědné a environmentálně zaměřené programy pro tisíce dětí a žáků ročně a také jako zázemí pro sociální rehabilitaci v Klubu Lebeda.  Projekt propojuje oblast životního prostředí, vzdělávání, sociálních služeb a místního rozvoje. Je součástí rekonstrukce areálu, která již začala.






Příspěvek 78.000 Kč umožní pořídit a usadit jednu nádrž o objemu 10.000 litrů. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu