Nadační fond, Agora 7


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Komunitní zahrada Botanicula II

Cílem projektu Botanicula II je vybudování prostoru s environmentální osvětou, otevřené komunitní zahrady. Na ploše 400 m2 vznikne přírodní zahrada s prvky hravého lesa pro děti a možnosti posezení pro maminky. Na zahradě budou vybudovány záhony, které umožní pěstování plodin. Pro školy a školky bude vytvořena malá učebna, kde bude možné hravou formou učit žáky environmentální problematice .

vybíráme od 3.4.2020

Komunitní zahrádka Botanicula II

0 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Cílem projektu Botanicula II je podpora rozvíjení komunitního života a vybudování prostoru s environmentální osvětou, a to vytvořením otevřené neoplocené komunitní zahrádky. 



Botanicula II bude vybudována jako zahrada, která je součástí ekologického vzdělávacího projektu. Ten bude cíleně posilovat ekologické povědomí a aktivně zapojovat veřejnost a další skupiny do poznávání přírody a životního prostředí.

Jednotlivé prvky Botaniculy II jsou navržené tak, aby zvyšovaly zájem o přírodu, životní prostředí a zároveň umožnili jejich zkoumání a poznávání v městském prostředí.

Pro rodiny s dětmi budou v zahradě zakomponovány interaktivní prvky, které poslouží jako zábavná forma vzdělávání.: dendrofon, hmyzí hotel, ptačí budky a krmítka.


Fotka ze zahrady Botanicula I.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu