Hiporehabilitace Brno z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Hipoterapie pro Lukáška na rok 2020

Díky vaší podpoře bude Lukášek moci docházet pravidelně na hiporehabilitaci a ježdění, které má moc rád a pomáhají mu. Lukášek má diagnostikovaný Prader-Willi syndrom. Tato diagnóza vyžaduje častou a pravidelnou pohybovou aktivitu a aktivní rehabilitaci. Přispěním jakékoliv částky usnadníte Lukáškovi a jeho rodině náročné financování pravidelných terapií. Při dosažení cílové částky bude mít terapie v centru Hiporehabilitace Brno na celý rok zdarma. Všichni dárci obdrží potvrzení o daru pro odpočet z daně z příjmu (i firmy). Pokud potřebujete darovací smlouvu, napište nám. Děkujeme!

Hipoterapie pro Lukáška na rok 2020

22 050 Kč
vybráno 22 % z 100 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
I přes Lukyho těžké začátky, kdy se po narození projevila výrazná hypotonie, neschopnost sát, potíže s dýcháním, mu byl diagnostikován Prader-Willi syndrom (PWS) až ve 3 letech po návštěvě endokrinologie. Syndrom PWS se nedá vyléčit, pouze se zmírňují jeho projevy. Luky dostává každý den dávku růstového hormonu, potřebuje hodně pohybu, pravidelný režim a návštěvy specializovaných lékařů, zejména endokrinologie, urologie, logopedie, fyzioterapie a psychologie. 
Chodí pravidelně plavat, cvičí a jezdí na koně. Na hipoterapie Luky dochází od 3 měsíců. Nejdříve jezdil na bříšku, postupně začal jezdit v sedě a v současné době na koni cvičí a učí se jezdit sám. V budoucnosti by se rodina chtěla věnovat speciální disciplíně pro děti s hendikepem – paravoltiži. 
Velký význam hipoterapie u Lukáška je nejen ve stimulaci a posilování svalů, ale také v jejím pozitivním vlivu na psychiku. Lukymu dělá dobře kontakt se zvířaty, pohybuje se ve známém prostředí, jehož je součástí, pomáhá vozit hnůj a s dalšími drobnými pracemi, krmí a stará se o koně.

Na základě vyšetření a doporučení fyzioterapeutky Luky dochází 2× týdně na hipoterapii.





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Lukášku, moc na Tebe myslím a těším se, až Tě uvidím jezdit na vlastní oči 🍀❤️🐴!!

Michaela Caletková
2 000 Kč

Lukášku, jsi velký bojovník, držíme ti palce. :-)

Šárka Šimečková

Lukášku, držíme Ti palce! Anička Kocmanová s rodiči.

Dárce
500 Kč