ArsAnima, z.s.


Osvěta a poskytování informací Zdraví

ŽIVOT ZA ZDÍ

V České republice žije přes půl milionu lidí s neléčenou depresí nebo s některou z úzkostných poruch. A právě těm, kteří se neléčí, schází většinou ověřené a snadno dostupné informace o projevech a léčbě jejich nemoci. Proto jsme se rozhodli natočit dokumentární cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ. S pomocí předních odborníků boříme strach z psychiatrie. Otevíráme brány psychiatrických nemocnic a dveře psychiatrických ambulancí. Mluvíme o působení antidepresiv a představujeme krizovou intervenci, hospitalizaci na psychiatrii a terapeutické cesty, které vedou ven z bludného kruhu deprese a úzkostí.

vybíráme od 20.10.2019
129 550 Kč
vybráno 100 % z 130 000 Kč

přispělo

138 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Díky pomoci mnoha jednotlivců i firem z Česka i Slovenska se nám od roku 2017 podařilo natočit a odvysílat 28 dílů dokumentárního cyklu ŽIVOT ZA ZDÍ, k tomu 4 bonusové a jeden stream semináře o práci s úzkostmi. Naše práce byla v roce 2018 oceněna NOVINÁŘSKOU CENOU PSYCHIATRICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. Cyklus byl také nominován na Cenu českého internetu KŘIŠŤÁLOVÁ LUPA 2019.  K tomu jsme uspořádali několik přednášek o úzkostech pro zdravotnické školy i záchranné služby.

Vlivem koronavirové krize jsme byli v letošním roce nuceni opakovaně zrušit natáčení, ale také plánované přednášky. Přesto jsme se nevzdali a snažili jsme se sami pomáhat těm, kdo trpí úzkostmi a depresí - v rámci první vlny koronaviru jsme např. provozovali telefonickou svépomocnou linku, ale natočili jsme i dva speciály o úzkostech z onemocnění covid-19 a vlivu toxických informací o onemocnění covid-19 na naši psychiku.

Nyní potřebujeme pomoci my, abychom mohli dál natáčet dokumentární cyklus Život za zdí a působit v oblasti předávání ověřených informací o projevech a léčbě psychických onemocnění. Vybrané prostředky rozdělíme na úhradu natáčení a provoz spolku.

Za Vaši pomoc Vám předem děkujeme!

Odkazy:



Život za zdí - YouTube kanál
Život za zdí na Facebooku
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

V těžkých chvílích mi dokument moc pomohl. Díky.

Ester Burkertová
200 Kč

Držím palce Jeronýme a spol.!
Radka

Radka Čaplová

Ať se daří :)

František Hagara

Drzim palce!

Lenka Chmelova

❤️

Aneta Martykánová

Robíte záslužnú prácu. Nech sa Vám v nej darí aj naďalej!

helenus
1 000 Kč

Vaše videa pomohli mi v mých nejhorších stavech. Cítila jsem ze nejsem v tom sama a pochopila jsem veškeré své pocity a myšlenky. Strasne moc vám dekuju a přeju hodně úspěchu. Víc takových projektu❤️

Angelina Abdurakhmanova

Mám zájem o seminář v Plzni

Lenka Kosová
250 Kč

Přeji Vám hodně úspěchů! A za sebe i své blízké upřímně děkuji za Vaši záslužnou práci.

Václav Bouček

Díky za důvěru, rád jsem pomohl , Jiři David

Jiri David
1 000 Kč