Nevypusť Duši, z. s.


Vzdělávání a výzkum Zdraví

Mluvíme o tom

V Nevypusť duši se nebojíme mluvit o duševním zdraví a už čtyři roky ukazujeme, jak na to. 💜 Našich workshopů a přednášek se zúčastnilo už přes 2 000 středoškoláků a více než 3 000 dospělých. Podpořte nás a my budeme o duševním zdraví mluvit na dalších desítkách škol.

vybíráme od 14.11.2019

Chci, aby se o tom mluvilo!

6 200 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme Nevypusť duši, tým mladých psychologů, lékářů, neurovědců a studentů těchto oborů. Zároveň mají někteří z nás osobní zkušenost s duševním onemocněním v mladém věku.

Nebojíme se mluvit o duševním zdraví a naučíme vás, jak na to.


"Neřeš blbosti!" "Z toho se vyspíš." - i s takovými radami se můžete setkat ve chvíli, kdy vám není psychicky dobře.
V Nevypusť duši se nebojíme mluvit o duševním zdraví a přinášíme prevenci nejen do českých škol. Přes 2 000 středoškoláků. Přes 3 000 dospělých. Ve 12 krajích ČR. Proč to děláme? Podle Světové zdravotnické organizace se pětina náctiletých potýká s duševními obtížemi a 75 % chronických duševních onemocnění se poprvé projeví do 24. roku života.

Pomozte nám šířit programy o duševním zdraví mezi další studenty i v roce 2020.
Podpořte unikátní workshop Duševní zdravovědy pro středoškoláky a darujte duševní pohodu. Program je zaměřený na osvětu a prevenci v oblasti duševního zdraví, a toto je zpětná vazba studentů, kteří jím prošli:


Z našich dotazníků také vyplynulo, že až 30 % teenagerů před workshopem nevědělo nebo si nebylo jisto, kam se obrátit v případě duševních obtíží. Po skončení workshopu byly základní kontakty na pomoc známy 93 % studentů. Zároveň víme, že už díky nám minimálně 100 dětí a dospívajících vyhledalo pomoc odborníka.

  • 300 Kč zajistí pětihodinový osvětový, sebepoznávací a preventivní program pro 1 středoškoláka.
  • 1 500 Kč umožní 5 hodin duševní zdravovědy 5 žákům.
  • 9 000 Kč pokryje 5 hodin osvěty v celé jedné třídě se 2 lektory nebo lektorkami.
Vaše příspěvky nám umožní vyškolit lektory, dopravit je do škol a vytisknout třeba kartičky první pomoci nebo manuály pro učitele, které radí, jak vést podpůrný rozhovor s žákem s duševními obtížemi. Našim lektorům a koordinátorům můžeme díky vaší pomoci zajistit i odbornou supervizi, aby sami nevypustili duši a mohli se i nadále zlepšovat v tom, co dělají tak dobře a celou svou duší. Umožníte nám se dále profesionalizovat a vyvíjet nové programy o duševním zdraví pro ještě více lidí.



www.nevypustdusi.cz | facebook.com/nevypustdusi | @nevypustdusi | #nevypustdusi
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děláte důležitou a skvělou věc. Pokračujte v tom, prosím :)

Daniel Pražák

Mnoho uspechu a usmevu na tvari!

Jakub Hlavka
500 Kč

Díky za to co děláte a jak to děláte :-)

Judita Revallo