Akademie klasické hudby, z.ú.


Kultura, umění a historie

Mladá filharmonie Dvořákovy Prahy - Orchestrální akademie

Mladá filharmonie je dalším logickým vyústěním aktivit Akademie klasické hudby, která dlouhodobě usiluje o šíření dobrého jména české hudby ve světě a zejména pak systematicky pečuje o odkaz života a díla globálně nejhranějšího českého autora, Antonína Dvořáka. V duchu dvořákovské myšlenky tak chce nabídnout mladým instrumentalistům platformu pro získání zkušeností při hře v orchestru a zároveň získat ambasadora festivalu Dvořákova Praha, který by jej mohl reprezentovat v budoucnu na tuzemských i zahraničních pódiích.

Mladá filharmonie Dvořákovy Prahy - Orchestrální akademie

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Od ročníku 2020 budou nově vypsány v rámci Letní hudební akademie Kroměříž orchestrální kurzy pro studenty středních a vysokých hudebních škol z České republiky i zahraničí. Výstupem kurzů bude mládežnický orchestr, který se pod názvem Mladá filharmonie Dvořákovy Prahy (Dvořák Prague Youth Philharmonic) představí pod taktovkou světově uznávaného dirigenta Tomáše Netopila nejdříve v Kroměříži a následně na velkém festivalovém pódiu v rámci mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha v Rudolfinu. Náš dík patří i České filharmonii, která se jakožto další významný umělecký garant bude na vzniku mládežnického orchestru podílet.
 
Vnímáte i Vy filantropii za důležitou a přirozenou součást našich životů? Chcete se spolu s námi zapojit do podpory mladých talentovaných hudebníků? Budeme rádi, když se k nám přidáte i Vy a zapojíte se do mecenášství Mladé filharmonie a orchestrálních kurzů.

Termín orchestrální akademie je 10. - 16. 8. 2020

Orchestrální kurz pro 1 osobu (35 hodin výuky včetně ubytování):
Cena - 9 000 Kč


Příspěvek má formu daru.


Více informací získáte na:
https://www.akademieklasickehudby.cz/mladafilharmonie
nebo
http://www.academykromeriz.com/





Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu