DĚTSKÉ KRIZOVÉ CENTRUM, z. ú.


Děti, mládež, rodina

Koberce do nově otevřeného krizového centra

Jmenuji se Anna. Bylo mi 6 let, když mě strýc začal zneužívat. Trvalo to déle než 5 let. Nemohla jsem to nikomu říci, bála jsem se a styděla. Po nějaké době už jsem to nemohla vydržet a svěřila se mámě, nevěřila mi. Chtěla jsem umřít…

vybíráme od 7.10.2019

Pomozte vybavit terapeutickou hernu

Jakákoli částka pomáhá
4 500 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Jen v loňském roce jsme v Dětském krizovém centru pomohli 356 dětem a jejich rodinám. Bohužel jsme ale museli odmítnout pomoci více než stovce vážně ohroženým či traumatizovaným dětem a to z kapacitních důvodů. Vzhledem k tomu, že Dětské krizové centrum je jediné specializované pracoviště pro sexuálně zneužité děti v celé České republice, nemají se odmítnutí zájemci kam obrátit.

Většina dětí v naší péči je, stejně jako Anna, týraná, zanedbávaná či sexuálně zneužívaná přímo ve vlastních rodinách, ze strany nejbližších osob, které využívají citové vazby dítěte a důvěry. Bez odborné pomoci jsou tyto dětské oběti odsouzené mnohdy k celoživotnímu trestu existence v zajetí psychických obtíží.
 
Proto jsme velmi rádi, že se nám v minulém roce podařilo získat nové prostory, které letos prošly rekonstrukcí a v říjnu letošního roku zde otevřeme nové kanceláře, terapeutické místnosti i herny. Navýšíme tak počet dětí a rodin, kterým budeme schopni pomoci o 60-70.

Pomozte nám, prosím, ještě pracoviště dovybavit! Potřebujeme 50 000 Kč na nové koberce.





 

 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu