Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Pleteme město – společně

Mladí umělci ze SUPŠ, senioři, lidé v kavárnách a nemocnici, knihovně či v parku – všichni společně pleteme město. Vzniká unikátní barevný a živý projekt v ulicích města Uherské Hradiště. Vzájemná inspirace a radost ze setkávání, sdílení zkušeností, mezigenerační dialog, recyklace a udržitelný rozvoj jsou témata, která dnes rezonují v každém z nás. Krása ruční práce a řemeslo pletení a háčkování ve veřejném prostoru nabízí osvěžující umělecký zážitek pro všechny tvůrce občany i návštěvníky města. Podpořte unikátní vlnu umění a sounáležitosti ve veřejném prostoru města Uherské Hradiště.

vybíráme od 25.7.2019
20 900 Kč
vybráno 26 % z 80 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Všichni společně pleteme město. Mladí umělci ze SUPŠ, senioři, lidé v kavárnách a nemocnici, knihovně či v parku. Vzniká unikátní barevný a živý projekt v ulicích města Uherské Hradiště. Nevzhledná či zanedbaná místa promění barevná vlna. Tvorba mladých umělců otevře veřejný prostor pro setkávání a komunikaci. Občané se také zapojují pletením nekonečné šály na veřejných místech, nosí vlnu do sběrných míst či posílají z blízkého okolí. Pletené oblečení a příze z veřejné sbírky dostanou novou příležitost a stanou se materiálem pro výrobu výtvarných objektů. 
 
Jedinečná příležitost pro mladé umělce. Budou tvořit svá díla z vlny  přímo v ulicích města. V místech, kudy protékala středověká vodní cesta Rechla (původní slepé rameno řeky Moravy) a dodnes je zachována v názvech ulic, Mlýnská, Na Splávku a Na stavidle…
Nevzhledná či zanedbaná místa promění barevná vlna. Tvorba mladých umělců otevře veřejný prostor pro setkávání a komunikaci. Občané se také zapojují pletením nekonečné šály na veřejných místech, nosí vlnu do sběrných míst či posílají z blízkého okolí. Pletené oblečení a příze z veřejné sbírky dostanou novou příležitost a stanou se materiálem pro výrobu výtvarných objektů. 
6.10. se s naším projektem zapojíme do akce Zažít město jinak. Tento den veřejný prostor probudí vlna barev a setkávání. Umělecký happening a komentované procházky či koncert vytvoří jedinečnou atmosféru v ulicích města. Vše se spojí dohromady. 
Když podpoříte náš projekt, tak bude Uherské Hradiště nejen barevnější, ale na Zažít město jinak pro vás připravíme skvělý doprovodný program a celý projekt zdokumentujeme pomocí obrázkové publikace. A po jejím přečtením se možná rozvlní i jiná města! 
Náš projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
www.pletememesto.cz 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Všem organizátorům přeji, ať se jim "připlétá" co nejvíce dobrých lidí do cesty.....

Petra Hrouzková
1 000 Kč