Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Děti, mládež, rodina

Dobro-druzi: Lavička přátelství

Tým Dobro-druhů z Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Sedlčany má rád výtvarnou výchovu a není mu lhostejné, co se v jeho okolí děje. Proto se studenti a studentky rozhodli, že uspořádají několik benefičních akcí, na kterých vyberou peníze na lavičky. Lavičky umístí kolem školy a vytvoří tak prostor pro setkávání nejen studentů školy. Pojďte je podpořit a získat pro Sedlčany "lavičky přátelství"!

vybíráme od 2.7.2019

Děkujeme, že s námi měníte Sedlčany

3 900 Kč
vybráno 39 % z 10 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Proč jsme se stali Dobro-druhy a odkud jsme?

Jsme skupina studentů Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Sedlčany, většina z nás chodí na hodiny výtvarné výchovy, baví nás něco tvořit a zúčastnili jsme se týdenního terénního výtvarného kurzu. Chceme zkusit prodat to , co umíme a vydělané peníze použít ve prospěch všech.


Co chceme?

 Budova naší školy je blízko centra města a před budovou máme veřejný prostor, který bychom rádi zvelebili a vybudovali před školou místo k odpočinku a setkávání. Rádi bychom získali prostředky na lavičky, které by sloužily studentům, ale i široké veřejnosti k přátelskému setkávání, k odpočinku, ale i k diskusi.

Co proto uděláme?

Rozhodli jsme se uskutečnit několik benefičních akcí, na kterých bychom prezentovali své schopnosti a prodávali vlastní výrobky. Máme již návrh na lavičky a spolupracuje s místním truhlářem, a proto jsme se rozhodli pro výtvarné dílny a další prodejní akce, abychom si na lavičky vydělali, udělali něco pro zkrášlení města, vyzkoušeli si, co takové aktivity obnášejí a si dokázat, že dosáhneme vytyčeného cíle. Když se nám povede zúročit naší energii, budeme si o to více vážit hodnot kolem nás a budeme mít i větší vztah k prostoru před školou.

Benefiční akce:

Uspořádali jsme již dvě výtvarné dílny pro žáky 1. i 2. stupně ZŠ Sedlčany, kde si žáci navrhli a namalovali obrázky, ze kterých, když žáci chtěli, si za poplatek mohli vyrobit placku.
Dále máme v plánu vánoční jarmark, který se uskuteční na konci listopadu v Městském muzeu Sedlčany a chceme  také naše výrobky prodávat při dnech otevřených dveří naší školy.
Zapojili jsme do tohoto projektu i studenty naší obchodní akademie, kteří si vyzkouší marketing v praxi.
Náš projekt přinese trvalou hodnotu a prospěch pro širokou veřejnost.

Tak neváhejte a podpořte nás.

Kampaň Dobro-druzi: Lavička přátelství na Darujme podporuje Nadace Via, která v rámci programu Dobro-Druzi zprostředkovává mladým lidem zážitek filantropie. Výtěžek kampaně Nadace Via zdvojnásobí do výše 20 000 Kč.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Gympláci, dobrá práce! Zírám! Takový zájem o svět kolem sebe... jsem na vás hrdá (absolventka)

Eva Pešková
500 Kč